fbpx

Szuper sorozatok az önkéntes karantén idejére

Végre van idő végignézni a legmenőbb sorozatokat!

Egyre jobban értékelem azt a mérhetetlen szabadidőt, amit a jelenlegi helyzet a nyakamba zúdított. Végre van időm szortírozni a lakásban, lelkiismeretfurdalás nélkül veszek le egy könyvet a polcról, csak úgy olvasgatni, megint elkezdtem élvezni a sütögetést, és a sorozatnézésre is határtalan mennyiségű időt tudok mostanában fordítani.

Eddig is hírhedt voltam a baráti körömben arról, hogy mindig olyan sorozatokat néztem, amiről rajtam kívül senki más nem hallott. Viszont most ezt a tulajdonságomat, a Netflixnek és az új okostévénknek hála, mesteri szintekre emeltem. Az elmúlt két hétben ezeket a sorozatokat daráltam le egy szempillantás alatt:

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Ez a Netflixes minisorozat egy számomra eddig ismeretlen női sminkmogul életét mutatja be, mindösszesen 4 részben. Ehhez a pár részhez nekem csak egy délután kellett, azonban amint véget ért, szinte hangosan követeltem (volna) az újabb részeket, annyira lebilincselt ennek az afrikai-amerikai üzletasszonynak az élete.

A valós történeten alapuló sorozat egy mosónő életét követi végig, aki hajápoló termékeivel tett világszintű ismeretségre. Eredetileg Sarah Breedlove néven látta meg a napvilágot a nem túl szép és kemény sorsú nő, akinek a sok munkától a haja szinte teljesen kihullott. A nőhöz, aki férjét és minden önbizalmát is elvesztette, bekopogott a sors egy hajápoló termékeket áruló nő képében… Innentől fogva Sarah élete teljesen megváltozott. A főszerepben Octavia Spencer Oscar-díjas színésznő látható, továbbá Tiffany Haddish stand-up komika.

100 Humans: Life’s Questions. Answered.

Amikor még általános iskolás voltam hétvégente imádtam a Discovery Channel ismeretterjesztő sorozatait nézni az ágyból. Kedvencem volt az a sorozat, ahol mindenféle kísérleteket mutattak be, köztük nézőknek szóló feladatokkal együtt, melyet én mindig lelkesen elvégeztem otthon a pizsamámban. Ezt a nosztalgia hangulatot idézte fel nálam a Netflix 100 Human című sorozata, melyben az Egyesült Államok 50 államát 100 férfi és nő képviseli egy reprezentatív kutatásban. Olyan örök kérdésekre kapunk választ a kísérletek során, mint hogy a nők tényleg többet beszélnek-e, mint a férfiak, valamint, hogy az alváshiány milyen hatással van a memóriára.

Halott vagy

Be kell vallanom, hogy ezt a sorozatot most csak újra néztem, hiszen, ha minden igaz bármelyik pillanatban kijöhet a második évad. Nem is tudom mi fogott meg jobban ebben a fantasztikus sorozatban, talán Christina Applegate bravúros alakítása, vagy a történet fekete humora… Mindenesetre az első részben kiderülő titok után képtelenség nem kapcsolni a következő részért.

Awkwafina Is Nora from Queens

Talán jelenleg ez a legfurcsább sorozat, amit nézek. Aki nem ismerné Awkwafinat, annak elárulom, hogy ő egy igazi szabad szájú stand-up komika, aki hírnévre a női szereplős Ocean Eight- Az évszázad átverése című filmben tett szert, Sandra Bullock oldalán. Itt még csak egy mellékszerepe volt, azonban azóta már egy Golden Globe-díjat is bezsebelt A búcsú című filmben nyújtott alakításáért. Ez a sorozat viszont egy igazi komikus felüdülés, melyben a Y-generációnak állítanak görbe tükröt.