fbpx

J.K. Rowling varázslattal teli honlapot indított el

J.K. Rowling egy olyan különleges Harry Potter-tartalmakkal teli honlapot indított el, amivel segíteni szeretné a tanulókat és tanárokat is.

Az írónő több megoldással is kedveskedni szeretne a karanténban ragadt tanulóknak és tanároknak, akiknek most az átlagosnál is nehezebb dolguk van. Első lépésként az írónő lazított a Harry Potter-könyvek általános licenc jogán. Így a tanárok már videós formában is fel tudják olvasni a hét kötetet legálisan.

Új honlap tele Harry Potter-tartalmakkal

Továbbá az írónő létrehozta a harrypotterathome.com honlapot a Bloomsbury és Scholastic kiadók közreműködésével. Itt érdekes cikkek, kvízek és kirakós játékok találhatóak, valamint edukációs videókat és különböző trükköket is tanulhatunk. Sőt, végre egy egyszeri regisztráció után azt is megtudhatjuk, hogy a Teszlek Süveg melyik házba osztana be minket. Mivel ezt a tesztet is maga J.K. Rowling hozta létre, így én maximálisan bízom a hitelességében. (Én a Hollóhátba kerültem egyébként.)

Harry Potter honlap
Forrás: J. K. Rowling Twitter oldala.

„Több mint 20 éven át a Roxfort mindenki számára egy biztonságos helyet jelentet, ahová az olvasók és a rajongók, legyenek fiatalok vagy öregek mindig elmehettek. Ezekben a zavaros időkben mi szeretnénk újra a Roxfortban köszönteni titeket, ahol egy barátságos kaland vár rátok az egész családdal.” – jelentette be az írónő Twitter oldalán.

Ingyenesen elérhető A bölcsek köve!

Az írónő itt még nem állt le a jótékony gesztusokkal, ugyanis a Harry Potter-sorozat első részét, A bölcsek kövét ingyenesen elérhetővé tette hangoskönyv formátumban április végéig. Egyelőre hat nyelven (angolul, spanyolul, franciául, olaszul, németül és japánul) lehet ingyenesen meghallgatni az első részt, de további 20 nyelven vált kölcsönözhetővé a könyv írásos formája, szintén ingyen.

Photo by Dzenina Lukac from Pexels

Ez még csak a kezdet – ígéri az írónő az oldalon – hiszen a céljuk az, hogy minél több módszer segítségével juttassák el a varázslatot az olvasóik otthonába ebben a nehéz helyzetben is. Érdemes hát feliratkozni az oldal hírlevelére, ami baglyok nélkül szállítja ki a legfrissebb információkat és újdonságokat az érdeklődőknek.