fbpx

Hazatérhettek az első bozóttűzben megsérült ausztrál koalák

Ausztrália márciusban kijelentette, hogy 240 szörnyűséges nap után a bozóttüzek végre véget értek. Most az ökoszisztéma újjáépítésén dolgoznak az országban, melynek kulcsfontosságú része a megsérült állatok, főként a koala populáció rehabilitálása is.

A krízis idején az állatkórházak Ausztrália-szerte megteltek sérült állatokkal, ám mostanra már az első betegek eléggé jól vannak ahhoz, hogy visszatérhessenek a vadonba. Anwen, a Port Macquarie Koala Kórház első betege 2019. októberében érkezett a gondozásukba, ahonnan 5 hónapnyi speciális kezelés után végre visszatérhetett természetes élőhelyére.

„Leírhatatlan pillanat volt ez az állatorvosoknak, az önkénteseknek és a koaláknak is, ahogy ez látható a képeinken is. Az élőhelyük gyönyörűen áll helyre, hála a sok esőnek van elegendő étel és ital is számukra. Micsoda utazás volt ez az egész!” – írták a kórház hivatalos oldalán.

🐨 AGAINST ALL ODDS… 49 bushfire-ravaged Koalas were tirelessly treated and rehabilitated by the Koala Hospital Port…

Opublikowany przez Greater Port Macquarie Środa, 1 kwietnia 2020

Anwen egyike volt annak a 49 koaláknak, melyek égési sérülésekkel és különböző fertőzésekkel érkeztek meg a kórház gondozásába. New South Wales környékén, ahol a kórház is található, a koalák élőhelyének 30% veszett oda és közel 2000 koala pusztult el a tűzesetek során. Azonban Anwen és társai felépülése remény ad az egész faj számára, mely majdnem a veszélyeztetett állatok közé került.

„Ez egy büszke pillanat Ausztrália számára, látni ahogy a koala populáció és az élőhelyük kezd újjáéledni ebből a borzalmas időszakból, reménnyel tölt el minket. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy képesek voltunk ennyi koalát visszaengedni a természetbe” – tette hozzá Sue Ashton, a koala kórház igazgatója.

Nézd meg te is, ahogy Anwen koala hazatérhet 5 hónapnyi kórházi kezelés után:

Nyitókép forrása: Photo by David Clode on Unsplash