fbpx

„Budapest megvár!” – Te #MaradjOtthon!

Csodálatos imázsfilm készült a teljesen kiürült Budapestről.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ filmje egy teljesen új perspektívában mutatja be a fővárost. A videó igazi felüdülést nyújt azoknak, akik már hiányolják Budapest szépségét.

Csodálatos napfelkeltében jelenik meg a Budai Vár, a csendes Hősök tere, vagy a leeresztett medencékkel álló Széchenyi Fürdő:

A napsütéses videóban két művész, Feledi János kortárs koreográfus tánca és Lukács Miklós cimbalomművész közös játéka kelti életre az egyébként teljesen üres környezetet. Feledi János gyönyörű táncmozdulatai és Lukács Miklós ütemes, pörgős játéka szépen kiegészítik egymást, egy igazán megható videót eredményezve.

„Budapest mindig is lélegző, vibráló élettér volt, amelyet az itt élők és ide látogatók töltöttek meg igazán tartalommal. A város most szunnyadva készül arra, hogy ismét boldogan fogadhasson minket az utcáin.” – olvasható Végh Zoltán „Vozó” által rendezett videó alatt.

A kampány a nehéz helyzetben lévő kulturális és turisztikai szektor számára kíván biztatást nyújtani. Hiszen a főváros már alig várja, hogy visszatérjen az utcára az élet, de addig is ki kell tartanunk közösen.

„Budapest megvár és visszavár, hiszen közösen tesszük különleges élettérré, azzá amiért igazán szerethető város” – hirdeti a Turisztikai Központ hivatalos honlapja.