fbpx

Így változtasd át az ablakodat művészeti alkotássá!

Pejac, a spanyol utcai művész különleges kihívásában bárki részt vehet, aki szeretne, a lényeg, hogy az ablakot egy interaktív alkotássá változtasd át, pár nagyon egyszerű trükk segítségével.

Pejac, a spanyol művészeti világban híres arról, hogy okosan használja ki a negatív tereket alkotásain, különböző sziluettek alkalmazásával. Ahol sokan csak egy átlagos ablakot, ott Pejac egy üres vásznat lát, ahová bárki kiélheti kreatív energiáit, még az önkéntes karantén idején is.

„Mindig hittem abban, hogy a művészlélek ott rejtőzik mindenkiben és ha van egy jó ok, akkor csodálatos dolgokat tud bárki alkotni. Ezekben a furcsa időkben szerintem a kreativitás lehet a legjobb terápia az unalom és az aggodalom ellen” – osztotta meg Pejac.

A koncepció nagyon egyszerű, csupán nézz ki az ablakon és próbálj elképzelni egy, a kinti környezetbe illeszkedő alakot. Pejac egy tutorialt is összerakott azoknak, akik részt szeretnének venni a kihívásban. Első lépésként döntsd el mit is szeretnél alkotni, majd készíts magadról egy képet az ablak előtt, felvéve a kívánt pozíciót. Ezután ezt a képet már könnyedén körbe tudod rajzolni egy fehér papír segítségével, majd miután kivágtad, készen is van a stenciled. Ezt használva pedig már pofonegyszerűen el tudod készíteni az alkotásodat.

A világ szinte összes országából érkeztek már résztvevők a kihíváshoz. Ha te is szeretnél részt venni benne, akkor használd Instagramon a #StayArtHomePejac hashtaget és már kész is vagy! Ha pedig kéne egy kis inspiráció, akkor nézz körül az eddigi legjobb alkotások között:

View this post on Instagram

“STAY ART HOME” в эти дни изоляции многие в мире люди решили, что одна из лучших терапий для борьбы с тревогой, или скукой, может быть творчество. И многие открыли для себя творческое начало и необязательно для этого быть профессиональным художником. Так возникло движение, которое призывает транслировать свою собственную серию «Окна» прямо из своего дома. И люди, которые это начали призывают разбудить своё воображение и публиковать результат в социальных сетях. Каждая работа имеет значение – это и есть противоядие от однообразия. Вместе мы победим этот вирус! Меня захватило))) Спросила идею у сына, он предложил такую. Во-первых, мы провели с ребёнком 2 часа вместе, выбирали картинку в интернете, вырезали, я узнала много нового… о BMX и т.д. А совместные проекты объединяют, так ведь? Посмотрите, что делают люди под этим хештегом #STAYARTHOMEPEJAC,и если воодушевились, присоединяйтесь! Вот наш результат! Такой вид у меня из мастерской))) Я конечно же хотела всё усугубить, одеть на молодого человека респиратор и т.д, но потом передумала… #фотогрфмосква #фотографеленаголубцова #STAYARTHOMEPJEC #stayhome

A post shared by Фотограф Москва, Ковров (@elenagolubtsova.photo) on

View this post on Instagram

#stayarthomepejac #Angers #France @pejac_art

A post shared by Matthieu (@matthieu.brn) on