fbpx

Klasszikus magyar filmek a helyes távolságtartásért

A Nemzeti Filmintézet klasszikus magyar filmek újraértelmezett jeleneteivel hívja fel a figyelmet a járvány idején a társadalmi távolságtartás betartására.

A zseniális videóban olyan klasszikus filmek jelenetei köszönnek vissza, mint a Vuk, a Szamárköhögés és a Pál utcai fiúk, de a lista itt még nem áll meg. Az Overdose című szám pedig a The Qualitons együttestől szuper választás volt a videó alá:

A legjobb az egészben pedig az, hogy ezeket a filmeket meg is lehet nézni ingyenesen a Filmarchívum hivatalos oldalán. Összesen 90 filmet tett teljesen elérhetővé a Nemzeti Filmintézet még március végén, ezzel megkönnyítve a diákok és tanárok jelenlegi helyzetét. Irodalmi adaptációk, történelmi filmek, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilmek lettek elérhetőek. Ezzel megkönnyítve a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatást. Valamint ezzel kívánnak hozzájárulni az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához is.

A honlapon az irodalmi klasszikus válogatásban kiemelt figyelmet fordítottak a kötelező olvasmányok filmes adaptációinak közzétételére, így A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Egri csillagok, Édes Anna, Légy jó mindhalálig, Szent Péter esernyője is mind elérhető mozgóképes változatban. Továbbá olyan népszerű ifjúsági filmek is felkerültek a listára, mint a Keménykalap és krumpliorr, az Égigérő fű, Vuk vagy a Szaffi.