fbpx

Wes Anderson elárulta ki az eddigi filmjei kedvenc karaktere

Moonrise Kingdom, magyarul a Holdfény királyság című filmjéből az egyik főszereplő áll a legközelebb a legendás rendező szívéhez.

Wes Anderson 2012-es Moonrise Kingdom című filmje az egyik legzseniálisabb alkotásaként van számon tartva. A pasztellszínekben pompázó, nosztalgikus hangulatú filmben olyan sztárok szerepelnek, mint Edward Norton, Bill Murray, Bruce Willis, Jason Schwartzman és Tilda Swinton.

A sztori 1965 nyarán játszódik New England partjainál, ahol két 12 éves gyerek szerelembe esik egymásba, tervet készítenek, majd elszöknek és együtt élnek a vadonban. Miközben az egész sziget őket keresi, egy vad vihar készül kitörni.

A Focus Features jóvoltából a hét elején live streamelték a Moonrise Kingdom című filmet, melyet egy online kérdezz-felelek követett magával a rendezővel. Ennek során árulta el, hogy a menő, 12 éves Suzy Bishop a valaha írt legszemélyesebb karaktere.

„Nos, a lány a filmben elég sok hasonlóságot mutat a saját személyes tapasztalataimmal. Például, amikor megtalálja a Hogyan bánjunk zavart gyermekünkkel című könyvet a szüleinél, rögtön tudja, hogy róla van szó.”

Wes Anderson legközelebbi filmjének, a The French Dispatch, bemutatója sajnos a koronavírus miatt hónapokkal odébb tolódott. A legutóbbi hírek szerint idén július 24-én fogják először vetíteni majd az USA-ban. Hogy addig se unatkozzunk a rendező elárulta, hogy milyen filmek nézésével üti el a kényszerszabadságát. Ilyen például az 1930-ban készült A nyomorultak című film, vagy a Vidékiek New Yorkban, melyben a legendás Jack Lemon játssza a főszerepet. De számtalanszor újranézte már az Angyal az asztalomnál című filmet is.

Photo by James Bold on Unsplash