fbpx

„Csak élni egyszerűen, egészségesen” – Interjú Mannával

Dezső Marianna alias Manna az a lány, aki nem fél semmitől. Még attól sem, hogy az utcán a másik szemébe mosolyogjon. Most őt kérdeztük tetkókról, tökéletes világról, Spanyolországról és még sok minden másról. Olvassátok hát a válaszait éppen akkora szeretettel, mint amekkorával ő írja nekünk az Insta verseket.

Hogyan mutatkoznál be annak, aki nem ismer?

„Aki nem ismer, annak úgy mutatkoznék be, hogy: Helló, Manna vagyok! Tetoválok, amikor nincs vírus és élem a csodálatos, boldog életemet. A Fatum Tattoo az én gyermekem, ott folyik a munka. Öt nagyszerű művésszel csináljuk a jobbnál jobb zenéket a vendégek és a saját kedves hangulatunkra és boldogítjuk a shop-managert, aki az én kis hugim. Imádom, hogy együtt tudunk dolgozni! Nagyon jó a hangulat minden nap, amikor tudunk dolgozni és nem a Covid-19 ellen küzd a Világ. Erős csapat, nagyszerű vendégekkel. Hiszek a kollektív alkotói energiákban. Jó, ha van egy csapat és megosztjátok egymással a gondolataitokat, melyek szépen fejlődnek majd. Meg hát szerintem egy ilyen munkakörnél, az „együtt“ mindig ott van, hiszen a vendég nélkül nincs tetoválás.”

Mit mondanál azoknak, akik félnek attól, hogy egy nap megbánják majd a tetoválásaikat? Neked van olyan tetkód, amit megbántál?

„Hát, aki fél attól, hogy megbánja, annak azt javaslom: NE TETOVÁLTASSON, úgy nem lehet hozzáállni. Nem mindenkinek való tetkó és ez így van jól. Szerintem sokszor az emberek túl agyalják, naaagyon átgondolva, valami nagyon erőset, szuper jelentessél bírót szeretnének, de ez sem mindig jó. Mármint, persze van ilyen meg olyan típusú ember, van, akinek szervezés nélkül semmi nem megy, van, aki pedig mindig random. Én azt szoktam mondani, hogy a tied lesz. Ha szeretted akkor, miért ne szeretnéd majd később is, hiszen veled/rajtad fog élni, a tiéd. Ezért fontos, hogy ne legyen túl agyalva és akkor nem lesz baj. A kevesebb több, ezt mondom az életemben mindig, mindenhol, szerintem ezért is vannak vendégeim, hiszen sokan gondolkodnak még így! Soha semmit nem bánok meg, így van ez a tetkónál is. Olyan van, hogy lehetett volna kicsit nagyobb, kisebb, blabla, de megbánás ahh, nem az butaság, az a jelen elszürkítése. Minden, ami van az valamiért történt. Persze vannak olyanok, akik az akkori szerelmük nevét tetkóztatják és a Bélából Laci lesz, azon lehet javítani és értem is a miértjét, de ezért nem kell ilyesmit varratni. Ha jó szalont és jó tetkóst választasz ilyen elő sem fog fordulni, ergo nem lesz megbánás.”

A tesód is gyakran feltűnik a sztorijaidban, együtt dolgoztok? Mindig ilyen jóban voltatok?

„Tesóm a legfontosabb nekem, nagyon inspirál, jókat mond, mindig nagyszerűen terel engem, ha valamiben nem tudok dönteni és kell egy tiszta, másik fej. Ő az emberem, ahogy megszületett és először láttam a kis lila fejét, már akkor tudtam. Nagyszerű vele dolgozni, szuper csapat vagyunk! Az ő öröksége és feladata lesz majd tovább gyarapítani, amit én most építgetek, ha nem leszünk karanténban.”

A feliratok készítése, ezáltal a szavak a munkaeszközeid. Szerinted melyik a legbénább és a legszebb magyar szavunk?

„A legbénább magyar szó (sok van, de ami nekem a legfuribb) a bugyogó! Mi az már?! A legszebb (szintén naaagyon sok van) a hullám, szerintem. Imádom a nyelvünket csodaszép, ízes, tele van bánattal és megéléssel, mégis odafigyeléssel az összes szavunk és szóösszetételünk. Páratlan kifejező eszközünk van, nagyon árnyalt, sokszínű. Abszolút, totál szerelem, hogy az emberekre magyar szavakat pakolok.”

Többször jelentkezel be Barcelonából Instán. Mi csábít ide vissza téged folyamatosan? Spanyolországon belül máshová is szívesen utaznál?

„Spanyolország a mindenem!!!!!! Nem láttam szebbet, jobbat magamnak, ahol eddig jártam. Ő olyan nekem, mintha mindig is az otthonom lett volna, csak rossz helyre tettek le most éppen. Lehet éltem már ott, de az biztos, hogy élni fogok majd ott. Barcelona és a Costa Brava igen, sokszor feltűnik az Insta sztorikban, mert amikor van rá lehetőségem megyek. Nagyon szeretek utazni, ide is, máshová is, de ide bármikor, bárhogyan. Tele van élettel a levegője is, az ételei nekem maga a mennyország, az emberei pedig nem félnek semmitől és mernek nagyon durva dolgokat csinálni az utcán, mint például az egymásra mosolygás.”

Nyíltan beszélsz politikáról, szexualitásról stb. megbántad ezt valaha?

„Nyíltan beszélek mindenről, igen és fogok is. Miért bánnám meg, hiszen szabadok vagyunk mint egy kis madár és mindenkinek lehet politikai álláspontja. Szexelni mindenki szokott, görcsei mindenkinek vannak és ritmusérzék nélkül sem születik senki, max fejlesztenie kell. De ennyi, beszélek, mondom, vállalom, majd rengeteg levelet kapok és reagálok. Van hideg és meleg is a levelek között, de elbeszélgetek mindenkivel, disputálok egy jót és közelebb hozzuk egymás nézeteit. Szerintem így kellene ezt mindenkinek, ezért vagyunk emberek és nem majmok a fán. Bár lehet az jobb lenne.”

Csaposként kezdted a Telepen, de voltál már kabátfestő, Wizz Air reklám szereplő, volt kiállításod a Hadikban és még sorolhatnám. Mit tervezel a jövőben? Milyen nagy álmaid vannak még, melyek teljesítésre várnak?

„A jövőben most azt tervezem, hogy egészséges maradjak. Mert ha ebben az országban pusztán beteg valaki az óriási gond, na, de most meg pláné. Szóval a módosult jövőkepém ennyi jelenleg. Csak élni egyszerűen, egészségesen.”

Mi motivál folyamatosan? Honnan van erőd mások motiválására?

„A mindennapok motiválnak, bárki és bármi…MINDEN. Ezt is próbálom átadni a sztorikban, hogy próbálja meg más is ezt. Nem kell sok a jó napokhoz, nem kell sok ahhoz, hogy minden működjön, csak te legyél rendben, az a fontos. A tetkónál egyszerűbb…írok, olvasok az motivál, rajzolom is és megy az emberek bőrére boldogságban, 100%-ban velem együtt. Nekem, ha süt a nap az általában elég is. Minden nap a legjobb napom, csak van, hogy néha megbotlok, de akkor meg pont azért…és még viccesebb visszaemlékezni.”

Mi hiányzik a legjobban a koronavírus előtti időszakból? Hova vezet majd az első, bűntudatmentes, biztonságos utad a városban?

„Hiányzik a nagymamám naaaagyon. Erzsébet is a sztorijaim sztárja, zseniális pont úgy, ahogy mindenki nagymamája és nagyon rossz, hogy most nem láthatom. Hiányzik a családom, az illatuk, a tekintetük, a családi ebéd. Hiányzik a szalon a csapatom, és az ÓRIÁSI SÉTÁK. Az első biztonságos út gyalog lesz Pestre a mamikéhoz.”

Milyen lenne az ideális világ Dezső Marianna, Manna szemében?

„Az ideális világ számomra…. (most van lehetőségünk menni arra fele) nincs benne ennyi felhalmozott materiális szarság, nincs olyan fogalma, hogy diktatúra. Nincs benne ilyen mértékű szakadék az öreg – fiatal és a gazdag-szegény között. Nincs a környezetben szemét. Nem tesznek ki senkit a kórházakból. És minden emberben megvan az empátia és mindenki filantróp, ahogy én. Szuper lenne. Nagy szavak, de ha csak az emberek tudatosabbak lennének icipicit és nem csak a káoszra, a pénzre, az irigységre és a NAV-ra gondolnának, már jobb lenne minden.

Addig is maradjon mindenki otthon, aki teheti! Aki pedig nem, az ne menjen máshova csak, ahová kell, és ökörködjetek velem az Instán. Mert élni jó!

Fotók: Dezső Marianna tulajdona.