fbpx

A tökéletes tojásmentes piskóta receptje

Ha te is sóvárogsz már egy klasszikus piskóta után, de tojásnak híre-hamva sincs a konyhádban, akkor jó hírem van, hiszen megfejtettem a tökéletes tojásmentes piskóta titkát.

Íme hát a csoda:

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tepsihez:

  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 mk vaníliaaroma
  • csipet só

Elkészítés:

Összekevertem az olajat, a tejet és a vaníliaaromát egy tálban. Majd egy másikban összekevertem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. A vizes alapanyagokhoz apránként adagoltam hozzá a szárazakat, folyamatos kevergetés mellett. Ha teljesen csomómentesre keverted a tésztát mehet is be az előmelegített sütőbe 180 fokon 40 percre.

Az én verzióm

Ebben a receptben pont az a jó, hogy kedvünk szerint variálhatjuk. Csinálhatunk belőle egy klasszikus, pudingos piskótát, vagy mehet rá egy kis mascarpone erdei gyümölcsökkel. Én most egy karamellás-körtés verziót készítettem el, mert egyszerűen odavagyok ezért a kombinációért az előző recept óta. Ehhez 20 dkg cukrot kezdtem el alacsony hőfokon karamellizálni, majd ha már az egész folyékony, apránként hozzácsepegtettem 140 ml tejszínt. Ezt hagytam egy kicsit kihűlni és ment is a tortaforma aljára a fele, majd egy réteg körte és végül a karamellszósz másik fele. Erre pedig ment rá a már fentebb említett tojásmentes piskóta recept. A végeredmény zseniális lett. Ez a süti kevesebb mint 24 órát bírt ki a lakásunkban olyan finom lett.

Egy kis titok…

Ha tényleg elengedted már ezt az egész fogyókúra dolgot, akkor megsúgom, hogy én csináltam mellé egy kis sajtkrémes krémet is, amihez 160 g sajtkrémet kevertem ki 100 g porcukorral és hozzáadtam egy mokkáskanálnyi vaníliaaromát és egy fél citrom levét. MENNYEI!

Nekem így nézett ki a végeredmény:

Táborosi Boglárka
Táborosi Boglárka

Főszerkesztő

hello