fbpx

Robotok segítségével tartottak ballagási ünnepséget Japánban

Az biztos, hogy egy nem mindennapi ballagási ceremóniában vehettek részt a Japán egyetem diákjai, a távirányítású robotoknak hála.

A COVID-19 terjedése miatt világszerte több ezer iskola kényszerült bezárni a kapuját eddig határozatlan időre. A diákoknak és tanároknak így egy teljesen újfajta oktatási rendszerhez kell hozzászokniuk. Az idén végzők számára pedig a klasszikus ballagási élmény marad el teljesen, hiszen több iskolának le kellett mondania, vagy el kellett halasztania ezeket az ünnepségeket. Azonban a technikának hála a Business Breakthrough (BBT) University talált egy kiskaput az ünnepségek megtartására.

A tokiói egyetem március végén tartotta meg a diplomaátadási ceremóniáját, úgy, hogy a diákok nem is voltak jelen. Az iskola ugyanis távirányítható robotokat hívott segítségül a különleges ceremónia lebonyolításához.

Az robotokat ballagási ruhába öltöztették fel és a távirányító segítségével az otthon ülő diákok végre kézbe vehették a diplomájukat. Mindegyik robot fejénél volt egy tablet volt, mely mutatta a ballagó diák arcát. Így az egész majdnem olyan volt, mintha élőben is ott lehettek volna.

Az egyetem dékánja, Shugo Yanaka professzor szervezte le az egész „Avatar ballagási ceremóniát” és reméli, hogy további egyetemek is az ő példájukat fogják majd követni.

„Nagyon örülünk annak, hogy egy bensőséges online ceremóniát tudtunk tartani a diákjainknak, hála a robotok alkalmazásának, melyek minden koronavírus miatti előírásnak megfelelnek. Reméljük, hogy ezt a kezdeményezést több oktatási intézmény is alkalmazni fogja.”

Nézd meg Te is, hogyan is zajlott ez a különleges esemény:

Nyitókép forrása: pexels