fbpx

10 filmet tett ingyenesen elérhetővé a Netflix

Most már a YouTube-on is meglehet nézni 10 Netflix sorozatot és dokumentumfilmet. Az online tartalomszolgáltató ezzel szeretne segítséget nyújtani az önkéntes karanténban ragadt diákoknak és tanároknak, vagy csak szimplán a tartalmas szórakozásra vágyóknak.

Our Planet – Bolygónk csodái

A David Attenborough narrálta természetfilm bemutatja, hogyan hat a klímaváltozás minden egyes élőlényre.

A Házzal szemben

A 2018-as kongresszusi választáson induló, négy elszánt nő (köztük Alexandria Ocasio-Cortez) és neves ellenfeleik küzdelmeinek kulisszái mögé enged bepillantást a dokumentumfilm.

13th

Ava DuVernay rendező tudósok és aktivisták vallomásaink archív felvételeit kombinálva mutatja be az amerikai börtönrendszer rasszizmusát.

Absztrakt: A dizájn művészete

Egy sor különféle terület legújítóbb szellemű tervezőinek gondolatvilágába leshetünk bele, és arról is képet kapunk, miként hat ki a dizájn életünk minden területére.

Babies

A dokumentumsorozat a kisbabák fejlődését követik végig, a születéstől kezdve, az első szavakon át az első lépésekig, természetesen tudományos módon megközelítve.

Chasing Coral

Bolygónk korallzátonyai nagy veszélyben vannak, ezek a csodás élőlények lassacskán eltűnnek a világ tengereiből. Egy csapatnyi búvár, fényképész és tudós nagy feladatra vállalkozik. Megpróbálják megtalálni a korallok pusztulásának okát vagy okait.

Van rá magyarázat

A Vox izgalmas sorozata olyan változatos témákkal foglalkozik, mint a kriptovaluták, a fogyókúrák sikertelenségének oka vagy éppen a K-pop őrült világa.

Period. End of Sentence.

Az Oscar-díjas dokumentumfilm egy indiai faluról szól, ahol a nők egy csendes forradalomba kezdtek. Itt ugyanis a menstruáció egy tabunak számított, így nem jutottak hozzá olyan alapvető dolgokhoz, mint a betét. A dokumentumfilm készítői bemutatták, hogyan változott ez a helyzet az évek során.

The White Helmets

Ahogy naponta érik légitámadások Szíria polgárok lakta területeit, úgy jelent meg egy csoport félelmet nem ismerő válaszadó, akik életüket kockáztatva mentik ki az áldozatokat a törmelékek közül.

Zion

Zion Clark lábak nélkül született és egész gyermekkorát árvaházban töltötte. Felnőve azonban megtalálta a szenvedélyét, mégpedig a birkózó ringben. Ez a rövidfilm az ő életét mutatja be.

Nyitókép forrása: Photo by Karolina Grabowska from Pexels