fbpx

Alkoss növény oázist és találd meg az egyensúlyt a mindennapokban!

A városi lét velejárója, hogy sokszor csak egy erkély áll rendelkezésre, hogy közelebb vidd magadhoz a természetet. 

Ráadásul a növények nem csak esztétikailag nyújtanak szép látványt, hanem számtalan jótékony hatással is bírnak. Tudtad például, hogy a természetközeliség csökkenti a stresszt és még a produktívabb munkához is hozzájárul? Alakítsd ki te is kis zöld oázisodat és élvezd ki minden előnyét. Ehhez csak egy kis lendületre, inspirációra és néhány hozzávalóra van szükséged.

Photo by Brina Blum on Unsplash

Irány az erkély!

Először is kezdd néhány eszköz és növény beszerzésével, ha még idén nem szerezted be a csodás, színes egynyári virágokat. Szerencsére webáruházakból is meg tudsz rendelni már mindent az oázis projekthez. Szükséged lesz műanyag virágládákra, kültéri kaspókra, virágföldre és persze virágokra. Érdemes elővenni kreativitásodat és szétnézni otthonodban is, hogy mit tudsz hasznosítani. Egy régi kosár, esetleg egy nagy bögre, amit már évek óta nem használsz, vagy konzervdobozok, ezek szuper kiegészítői lehetnek erkélyednek. Ezekben például nagyon jól tudnak mutatni a kis növények, ráadásul abszolút környezettudatos megoldás, ami nem utolsó szempont.

Forrás: pinterest.com

Érdemes beszerezned néhány fűszernövényt is, hiszen amellett hogy szépek, illatosak, nagyon jó érzés a saját “kertedből” kiválogatni az ebédhez szükséges ízesítőket.

Forrás: pinterest.com

Nincs erkélyem, mit tegyek?

Ebben az esetben válassz ki a lakásban egy napfényes részt, ahol elfér néhány növény és költöztesd be a természetet ilyen módon otthonodba. Ha nem vagy nagy szakértője a virágnevelésnek, válaszd például az agglegénypálmát, az anyósnyelvet, vagy a pálmaliliomot, hiszen ezek könnyen gondozhatók, ugyanakkor nagyon jól mutatnak a lakásban.

Inspirálódj képeinkből és élvezd a tavaszt kedvenc növényeid társaságában otthonodban:

Képek forrása: pinterest.com