fbpx

Csodáld meg online Christian Dior legszebb ruhakölteményeit!

Christian Dior: Designer Of Dreams kiállítása már online is elérhető a divatrajongók számára.

Az online kiállítás végigkíséri a látogatót Christian Dior életének fontos mozzanatain és azokon a témákon át, melyek inspirálták őt a tervezés során. A Travels, vagyis Utazás címet viselő szekció a kultúra fogalmát öleli körül, a The Garden, vagyis A Kert nevű szobában csodálatos lilaakác virágok és liliomok csüggenek le a plafonról. A The Ballroom, vagyis A Bálterem című terem pedig a Dior divatház aranykorát ünnepli.

© Adrien Dirand

A The New Look, vagyis Az Új Stílus terem Christian Dior legikonikusabb alkotására, az úgynevezett Bar Suit modelljére fókuszál. Kiállításra került a flitterekkel díszített, klasszikus hollywoodi stílusú kisruha is, amelyet Margot Fonteyn, balett táncos viselt a negyvenes években. De Margit hercegnő híres ruhája is feltűnik a kiállításban, melyet a 21. születésnapjára készített portréján viselt. Továbbá Jean Dawnay modell számára készített novíciaruha is helyet kapott a kiállításon. Megcsodálható még a Diana hercegnő számára, Galliano által tervezett estélyi is, melyet 1996-ban viselet.

Bar Suite – © Adrien Dirand
Margit hercegnő portréja – © Adrien Dirand

„A Monsieur Dior és a brit kultúra közötti kapcsolat csodálatos. A tervező azért érkezett Franciaországból Angliába, hogy szabad lehessen, ez egy jól ismert történet. Nagy-Britannia az a hely, melyet nagyban meghatároz a szabadság és a divat” – árulta el Maria Grazia Chiuri, a Dior kreatív igazgatója.

A kiállítás végén mi is a jelenkorba érünk, ahol Charlize Theron által viselt aranyruhák láthatóak. A színésznő ugyanis a J’adore parfümök jelenlegi reklámarca.

„Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző stílusokkal, de a Dior egy olyan hely, ahol minden nő megtalálja a helyét” – összegezte Maria Grazia Chiuri.

Nézd végig a csodás kiállítást te is: