Sokáig gondolkoztam, hogy mit csinálhatnék abból az isteni, házi baracklekvárból, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Aztán beugrott az egyik gyerekkori kedvencem, a piskótatekercs!
Szerencsére a legextrásabb hozzávaló, vagyis a házi lekvár már adott volt, a többi hozzávaló pedig szinte minden háztartásban megtalálható.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg házi lekvár
- díszítéshez porcukor
Elkészítés:
Először a tojások fehérjét kell kemény habbá verni a cukorral. Addig a tojások sárgáját össze kell keverni a liszttel, sütőporral, majd ha megvan lassan, óvatosan hozzá kell forgatni a kemény habot.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Amikor a tészta megsült egy tiszta konyharuhára borítjuk, megkenjük az egészet a lekvárral és óvatosan feltekerjük a konyharuha segítségével.
Ha kihűlt mehet a tetejére a porcukor, díszítés gyanánt.
A végeredmény nálam így nézett ki (túl kicsi tepsiben sütöttem, így vastag lett a piskótatekercs, de ezen kívül tökéletes lett):
