fbpx

Járd be online Frida Kahlo egykori otthonát

A Casa Azul, vagyis a Kék Ház, ahol Frida Kahlo élete legnagyobb részét élte, most virtuálisan is megnyílt az érdeklődők előtt.

Forrás: Instagram @fridakahlo

Frida Kahlo mexikói otthona, a Casa Azul mára már múzeummá alakult át. Itt található a festőnő 300 képe, valamint az ikonikussá vált tradicionális ruhái, sőt még a műlába is részei az egykori otthonában található állandó kiállításnak. Most az egész épület és a hozzá tartozó kert is teljes egészében, 360 fokos szögben bejárható a virtuális térben.

A művésznő ezen a helyen töltötte élete szerves részét, de a legismertebb művei is megtalálhatóak itt. Többek között a Frida and the Cesarean, a Viva la Vida és az apjáról készült portré is kiállításra került a legendás Kék Házban.  

A házban a mai napig azok a bútorok találhatóak meg, melyeket egykoron Frida Kahlo használt, sőt a személyes használati tárgyai is helyet kaptak itt. A festőnő férjének, Diego Riverának az alkotásai is része a kiállításnak, de a művésznő régi lábprotézise, amelyet az 1953-as lábamputációja után kellett viselnie is megtekinthető.

View this post on Instagram

MI DIEGO ESPEJO DE LA NOCHE… F.K.

A post shared by Frida Kahlo (@fridakahlo.fan) on

A múzeum szívét adja a sárga konyha, ahol Frida és Diego meglehetősen sok időt töltött a szomszédjukban élő forradalmárral, Leon Trotsky-val. Továbbá a művésznő műterme is régi pompájában látogatható az általa használt festőállványokkal és festékekkel együtt.

Nézz körbe te is a virtuális kiállításon!