fbpx

Mama kérlek – Megható dal készült anyák napjára

A Strand Fesztivál feldolgozta Bródy János Mama kérlek című dalát anyák napja alkalmából. A felkérésére Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás készítette el a szám 2020-as változatát.

A Mama kérlek című dal először Koncz Zsuzsa 1978-ban megjelent kislemezén szerepelt. A 2020-as feldolgozásban résztvevők, Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás kivétel nélkül jóval fiatalabbak a dalnál.    

„Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a dalommal köszöntik az anyukákat 2020 májusának első vasárnapján. Egy szerzőnek mindig öröm, ha kivételes tehetségű előadók éreznek rá a dalba sűrített mondanivalóra. A zenei alap a Margaret Island műve, amelynek tagjai mindig jó érzékkel nyúltak az általam írt dalokhoz” – fogalmazott Bródy János.   

A dal és a videoklip is a koronavírus járvány miatt, a művészek otthonában, házi stúdiójában készült. A klipben az előadók gyerekkori fotói és a Strand Fesztivál életképei váltják egymást. A zenei alapot Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint, a Margaret Island két tagja készítette.    

A feldolgozás kapcsán a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány autista gyerekeket egyedül nevelő, hátrányos helyzetben lévő édesanyákat támogat. Céljuk, hogy egy hét alatt, anyák napja éjfélig a YouTube-megtekintések száma elérje a 2 milliós számot, ebben az esetben tíz édesanyát tudnának támogatni 200 ezer forint értékben.