fbpx

Idén először online kerül megrendezésre a Met-gála

Exkluzív videós tartalmakkal, sztárvendég előadásokkal és történelmi leckékkel jelentkezik idén a Met-gála, az amerikai Vogue hivatalos YouTube csatornáján.

Eredetileg a Met-gála minden évben május első hétfőjén kerül megrendezésre New Yorkban a Metropolitan Művészeti Múzeumban. A gálára a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour személyesen választja ki a meghívottakat. Valamint minden évben más témában kell felöltözniük a legnagyobb sztároknak. Tavaly a Camp, vagyis az ízléses túlzás volt a téma, és a divattervezők igazán kitettek magukért:

Idén azonban az órákig tartó vörös szőnyeges bevonulásokat meghiúsította a koronavírus, ezért online programokkal készült az esemény, a Metropolitan Művészeti Múzeum megnyitásának 150. évfordulója előtt tisztelegve. Május 4-én, hétfőn a Moment with the Met címmel élő közvetítésben követhetjük végig az idei megnyitót Anna Wintour tolmácsolásában. Ezt követően a Florence and the Machine és Virgil Abloh fellépését élvezhetjük.

„Képtelenség lenne rekreálni a gálát, ezért inkább megkértem pár barátomat, hogy csatlakozzanak hozzám egy egyszerűbb ünnepségben, ami reményeim szerint egy kis boldogságot visz majd mindenki életébe” – nyilatkozta Anna Wintour.

Továbbá hat exkluzív videóval készültek még, többek között Naomi Campbell szupermodell és Liza Koshy YouTuber is jelentkezni fog egy-egy videóval a hétfői nap folyamán. Május 5-én, kedden pedig két történelemóra is követi majd egymást, először Cardi B rapper és Jeremy Scott, a Moschino divatház tervezője beszélgetnek, őket követi Liv Tyler színésznő és Stella McCartney divattervező beszélgetése. Mindkettő előadás a Met Gála történelmét fogja majd bemutatni.

Természetesen tervben van az esemény rendhagyó megrendezése is, azonban hivatalos dátum még nincs kitűzve.

Nyitókép forrása: Photo by Artur Kornakov on Unsplash