fbpx

Tegyél egy virtuális túrát a Szépművészeti Múzeumban!

A Szépművészeti Múzeum barokk gyűjteménye, mely az 1600 és 1800 közötti magyarországi művészetre fókuszál, most virtuálisan is elérhető a múzeum honlapján.

A Szépművészeti Múzeum a koronavírus miatti bezárása óta folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait a honlapján és a közösségi média-csatornákon. Céljuk, hogy minél szélesebb körben tegyék elérhetővé és ismerté az ott őrzött páratlan gyűjteményt. Kiállítási kalauzokat, kvízeket, játékokat, útvonaltippeket, múzeumpedagógiai segédanyagokat is készített online az intézmény, melyekre eddig minden héten több mint 150 ezer művészetkedvelő volt kíváncsi.

A virtuális kiállítás segítségével nagyon könnyen, otthonról is bebarangolhatod a kiállítótereket és megismerkedhetsz a magyarországi barokk művészet számos izgalmas alkotásával. Nincs más dolgod, mint a ’Lépjen Be’ gombra kattintani és máris a teremben találod magad, ahol rövid leírás segítségével közelebb kerülhetsz a magyar barokk művészethez. Összesen csaknem harminc műtárgy részletes bemutatása elérhető a magyarországi barokk művészetet bemutató virtuális kiállításban, a felületén külön fülre kattintva bővebb oktatási tartalmak is elérhetők. Ezek elsősorban a diákoknak szólnak a vizuális kultúra, a történelem, valamint a magyar nyelv és irodalom órákhoz kapcsolódóan.

Rövidesen elérhető lesz a Magyar Nemzeti Galéria 1800 utáni nemzetközi gyűjteményének virtuális kiállítása. Továbbá már készül a Magyar Tájak című, több mint negyven műalkotást bemutató, szintén virtuális tárlat.

Nyitókép forrása: Pixabay