fbpx

Újabb Tiger King rész készül a Netflixre

Vadonatúj epizódot terveznek a Netflixen látható népszerű dokumentumfilm-sorozathoz, a Tiger Kinghez. Az új epizód a hírhedt Sigfried & Roy műsorban történő súlyos tigristámadás történetét idézné fel.

Roy Horn egy állatidomár volt, akit Las Vegas-i fellépése közben harapta meg a karján és a nyakán egy fehér, bengáli tigris, majd kivonszolta őt a színpadról. Szerencsére az életét sikerült megmenteni, de sztárilluzionista részlegesen megbénult és rendszeres orvosi ellátásra szorult maradandó agykárosodása miatt. Horn partnere, Siegfried Fischbacher a baleset pillanatában nem volt már a színpadon. A 75 éves Horn a napokban hunyt el Covid-19 betegségben. Egykori társa, a 80 éves Siegfried Fischbacher szerint Roy „kemény harcos volt egész életében, utolsó napjaiban is, amikor hősiesen küzdött az alattomos vírussal. Roy-jal egyik legnagyobb mágusát vesztette el a világ”.

A Netflixen március 20-án debütált a Tiger King című sorozat, mely a koronavírus idején karanténban ragadt nézők között a legnépszerűbb műsorrá nőtte ki magát. Már a bemutatása első 10 napjában több mint 34 millió nézője volt, megelőzve ezzel a Stranger Things második évadját. A sorozat igazi popkulturális jelenséggé vált, de a vitákat is kiváltó dokusorozat népszerűsége a játékfilmesek érdeklődését is felkeltette már. Bejelentették, hogy sztárszereposztással hamarosan filmet forgatnak a történetből. Nicolas Cage fogja játszani Joe Exoticot, az oklahomai magánállatkert-igazgatóról készülő filmben. Joe Exotic – eredeti nevén Joe Schreibvogel – jelenleg börtönbüntetését tölti gyilkosság és az állatvédelmi törvények megsértése miatt.

A Tiger King sorozatot Eric Goodle és Rebecca Chaiklin rendezte közösen. Goode az állatvédelem prominens figurája, nevéhez fűződik a veszélyeztetett teknősök és élőhelyük megóvására 2009-ben létrehozott Turtle Conservancy természetvédelmi szervezetet. Arról egyelőre még nincs hír, hogy mikor is fog adásba kerülni az új rész.

Nyitókép forrása: Photo by Tom Copus on Unsplash