Ez a mogyoróvajas keksz ennél egyszerűbb és nagyszerűbb már nem is lehetne!
Valóban csupán 3 összetevő kell hozzá és 15 percnyi sütés után már csak úgy illatoznak is a csodás kis kekszecskék. Sőt, ebbe a receptbe még liszt sem kell, szóval a gluténérzékenyeknek is tökéletes választás lehet. Íme mi is kell bele:
Hozzávalók:
- egy bögre mogyoróvaj (kb. 250 gramm)
- egy bögre cukor (kb. 250 gramm)
- egy tojás
Elkészítés:
Nagyon egyszerű dolgod van, csupán össze kell keverned ezeket a hozzávalókat. Egy kiskanál, vagy fagyikanál segítségével ugyanakkora halmokat kell elhelyezned egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy villa segítségével nyomkodd le a sütiket, sőt még mintát is rajzolhatsz velük a tetejére, és már mehet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ne ijedj majd meg, a sütik nagyon puhák lesznek, de ha az oldalukon már látszik, hogy aranybarnára változtak vedd ki őket. Hagyd teljesen kihűlni őket a tepsin és csak utána tedd őket tányérra, így biztosan nem fognak ketté törni.
