fbpx

Egy applikáció, amivel bármilyen festménnyé át tudsz alakulni

A Google Arts & Culture által fejlesztett legújabb algoritmus képes bármelyik festő képévé átalakítani a fotóidat.

Gondolkoztál már azon valaha, hogy hogyan is festenél mondjuk Frida Kahlo, Edward Hopper, vagy Vincent van Gogh vásznán? Most az Art Transfer nevű alkalmazásnak hála akármikor kipróbálhatod, hogy hogyan is néznél ki valódi festményként. Ez a nagyszerű app három intézet, a National Gallery és a Japan’s MOA Museum of Art és a Google Arts & Culture közös munkájának a gyümölcse.

Forrás: Georgia Coggan

A Google Arts & Culture nem most először kísérletezget festményes applikációval, hiszen az ő nevükhöz köthető a nagy népszerűségnek örvendő 2018-as Art Selfies projekt is, ahol a felhasználók saját szelfijeiket hasonlíthatták össze az adatbázisban szereplő alkotásokkal, kiderítve melyik műalkotásra is hasonlítanak a leginkább. A korábbi app elég kettős fogadtatást kapott , hiszen az ázsiai, a latin és a fekete felhasználók teljesen mellőzöttnek érezték magukat. A projekt ugyanis főként a fehér bőrű alkotásokra és alkotóra fókuszált, és nagy számban ezek a festmények szerepeltek az adatbázisukban is.

„A Google Arts & Culture kísérletei bebizonyították, hogy igenis lehetséges a technológia és a művészet ötvözése. A mesterséges intelligencia megmutathatja az embereknek milyen is az igazi művészet, és a művészeti edukációhoz is nagyban hozzájárulhatnak általa” – olvasható a Google Arts & Culture oldalán.

Próbáld ki te is, hogyan néznél ki mondjuk Frida Kahlo-ként, vagy milyen is lenne, ha a házi kedvenced belecsöppenhetne egy van Gogh festménybe.