fbpx

Lélegzetelállító képeken az Antarktisz rejtélyes világa

Leah Kennedy, az ausztrál fotós az Antarktisz fenséges tájáról készített különleges képeket. A fotóst már elsőre lenyűgözte a táj elhagyatott szépsége, melynek különleges fényviszonyai a jégtáblákról visszatükröződve mágikus képeket eredményezett.

„A legérdekesebb az antarktiszi fényekben az, hogy látszólag nincs is napfény. Elsőre úgy tűnt, hogy a jég és a hó az egyetlen fényforrás itt, ami akkor is világított, amikor a nap nem is sütött. Ez pedig még drámaibbá és rejtélyesebbé tette az egész tájat.” – árulta el a My Modern Met portálnak a fotós.

A részletgazdag képek szinte szobrokként ábrázolják a tájat. Az ezüstös fényben lebegő jégdarabok és a kékes-szürke kontrasztos háttér még inkább kiemelik a hófödte csúcsok szépségeit. Leah a képeivel nem csak a környezet szépségét akarta bemutatni, hanem fel akarta hívni a figyelmet a globális felmelegedésre is, mely az Antarktisz lassú, de biztos eltűnését is eredményezi. Továbbá reméli, hogy ennek a törékeny tájnak a bemutatása apró változtatásokat fognak majd elindítani az emberekben, ezzel hozzájárulva ennek az egyedülálló környezet megőrzéséhez.

Leah Kennedy az Antarktisz fenséges tájáról készített különleges képeket, melyekkel a táj törékenységére kívánja felhívni a figyelmet.

Képek forrása: Leah Kennedy/My Modern Met