fbpx

Újra megnyitott Banksy budapesti kiállítása!

Július 1-től újra várja az érdeklődőket a népszerű Banksy-kiállítás a Teslában. Sőt, a tárlat újabb képekkel is bővült.

Három hónap kényszerű zárva tartást követően július 1-től újra látogatható a The Art of Banksy: Without Limits kiállítás, olvasható az esemény hivatalos honlapján. A The Art of Banksy kiállítás nemzetközi, utazó tárlat, amit a Godot Kortárs Művészeti Intézet és a TulipánTündér Produkció jóvoltából most a hazai közönség is újra megtekinthet a budapesti Teslában.

A budapesti tárlat két, a korábbi kiállítási állomásokon még nem szerepelt újdonsággal is szolgál a közönségnek. A többségében 2005-2008 közötti időszakban készült alkotások mellett, Banksy egyik legfrissebb, eredeti művét is láthatjuk, amely egyenesen Bethlehemből, a Banksy által üzemeltetett és alkotásaival dekorált The Walled Off Hotelből került „első kézből” a gyűjteménybe.

Továbbá a kiállítást Augmented Reality (AR) museum guide applikációval egészítették ki a szervezők, megidézve a Banksy által megfestett városfalakat és graffiti alkotásokat eredeti helyükön, így különösen izgalmas élményben lehet része a „szó szerint” Banksy világában barangoló látogatóknak.

Az itt látható kiállítás nem a hagyományos időrendi tematikát követi, hanem Banksy legfőbb témáit mutatja be. Az első szakasz, a punk gyökerekkel rendelkező lázadó srác viszonyulását érzékelteti a brit hatalmi rendszerrel szemben. Tovább haladva „az állatok öble” következik, ahol Banksy kedvelt és visszatérő antropomorfizált állat alakjait tekinthetjük meg. Ezt követően háborúellenes missziójába kapunk betekintést, valamint a fogyasztói társadalmunk számára tükröt tartó szarkasztikus, a fekete humortól sem mentes munkái láthatók.

Nyitókép forrása: Pixabay