fbpx

Mozizás a csillagok alatt – Két ingyenes kertmozi startol Budapesten

A Teleki és a Hunyadi téri kertmozik június 3-tól várják a filmrajongókat ingyenes vetítésekkel. A színes műsorkínálatban drámák, vígjátékok, művész- és gyerekfilmek is szerepelnek.

A Budapest Film Zrt. idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése céljából. Kezdeményezésükhöz számos fővárosi kerület, társszervezet csatlakozott. A VI. és a VIII. kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és kulturális színtér együttműködésének köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren tartanak ingyenes vetítéseket.

Ősszel nézendő filmek.
Photo by Christian Wiediger on Unsplash

A Teleki téri kertmozi kínálata:

A családoknak a Kis kedvencek titkos élete, valamint Zoolander című Ben Stiller-filmet és Jim Carrey Truman show-ját vetítik. A műsorban szerepel Steven Spielberg korai rendezése A cápa, valamint Ridley Scott Gladiátor című filmje Russel Crowe főszereplésével. A romantikus filmek kedvelői pedig a Szerelmes Shakespeare-t Gwyneth Paltrow és Joseph Fiennes szereplésével, valamint a Top Gunt Tom Cruise és Kelly McGillis szereplésével nézhetik meg. Az amerikai foci szerelmesei a Péntek esti fények című filmet láthatják, A nagy dobás pedig a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba kalauzolja a nézőket.

A Hunyadi téri kertmozi műsora:

Két kortárs magyar film: a Rossz versek és a Ruben Brandt, a gyűjtő is szerepel. Eltérő módon egy-egy utazás történetét mutatja be az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez, az Időről időre és az Út a vadonba című filmek. A Férfiak fecskében című angol vígjáték és a Benjamin Button különös élete mellett Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjét és Jim Jarmusch Paterson című alkotását láthatja a közönség.

A szervezők célja az is, hogy a Budapest Kertmozi idővel egyfajta ernyőszervezetté nője ki magát. Ebben már számos partner jelezte együttműködési szándékát, így a helyszínek és események száma a közeljövőben hétről hétre növekszik majd.