fbpx

Ennio Morricone klasszikusait vetítik a budapesti mozik

A legendás zeneszerző előtt tisztelegve július 11-én egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat a Pólus Moziban, július 16-tól pedig két héten át műsoron szerepel A Jó, a Rossz és a Csúf a Corvin Moziban.

Július 6-án érkezett a szomorú hír, hogy Ennio Morricone az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző 91 éves korában elhunyt. A filmzene történetének legismertebb és legnagyobb hatású alakja több évtizedes pályafutása során több mint 500 filmhez, köztük számtalan kultikussá vált alkotáshoz komponált zenét. Ezek közül a legnépszerűbbek és a legismertebbek a westernfilmekhez írt zenéi, mint az Egy maréknyi dollárért (1964), Pár dollárral többért (1965), A Jó, a Rossz és a Csúf (1966), a Volt egyszer egy Vadnyugat (1968) magával ragadó muzsikái.

Az elkövetkezendő napokban két budapesti mozi is műsorára tűzi a western-klasszikusok digitálisan felújított mozgóképeit, újrakevert hanggal és magyar felirattal, Ennio Morricone munkássága előtt tisztelegve. Július 11-én szombaton 18:00 órakor a XV. Pólus Mozi „Klasszik” filmklubjának nagytermi emlékvetítésén egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat 165 perces változata. A Corvin Moziban pedig július 16-tól kezdve limitált vetítéssorozatban, két héten át minden nap műsorra tűzi A Jó, A Rossz és a Csúf című filmklasszikust.

Nyitókép forrás: Photo by Manuel Nägeli on Unsplash