fbpx

„Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem” – 10 idézet a 86 éves Giorgio Armanitól

A világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani július 11-én ünnepli 86. születésnapját. Saját bevallása szerint sosem készült divattervezői pályára, mégis olyan hírnevet szerzett a magának kreációival, ami igazi legendává varázsolta.

Orvostanhallgatóból divattervező

Giorgio Armani kezdetben orvosi tanulmányokat folytatott, de hamar belátta, hogy ez a pálya nem neki való, így egy kisebb katonai kitérő után 1957-ben Milánóba költözött, ahol először kirakatrendezőként, majd a La Rinascente nevű áruház férfidivat-osztályának egyik beosztottjaként dolgozott. Armani munkája során figyelte meg, hogy mire is vágynak azok a vásárlók, akik a boldogságot a divatban keresik. Az itt eltöltött évei alatt ismerkedett meg Nino Cerruti divattervezővel, aki mellett 8 évig tanulta a szakma fortélyait. Első kollekciójával pedig örökre beírta magát a divattörténelembe.

Íme hát néhány mondat, amit érdemes elolvasni a divatguru tollából:

Forrás: AFP / Europress Fotóügynökség

„A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.”

„A stílus elegancia, nem pedig extravagancia. Nem az a lényeg, hogy felfigyeljenek rád, hanem hogy emlékezzenek rád.”

 „A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk. Ezt az egyensúlyt tükrözze az öltözködésünk.”

Forrás: atlascorps.org

„A stílus és a divat között a minőség a különbség.”

„Hiszek abban, hogy a ruháimnak hála az emberek jobb képet alkotnak magukról – ez pedig növeli az önbizalmukat és a boldogságukat.”

„A stílus egyrészt bátorság, hogy az egyediséget válaszd, másrészt bátorság, hogy nemet merj mondani. Mindez a jóízlésről és a kultúráról szól.”

„Örülök neki, ha az emberek Armanit vesznek, még akkor is, ha hamisítvány. Tetszik a tény, hogy világszerte ilyen népszerű vagyok.”

FORRÁS: AFP/IMAGINECHINA/HE

„A parfüm a legjobb vizitkártya, amivel bemutatkozhatunk.”

„Szívesen fogadom a kritikát, de nem attól, aki fekete napszemüvegben ül be a bemutatóra, aztán hiányolja a színeket.”

„A világ változik és vele a divat is.”