fbpx

Újranyitott Budapest első Japánkertje!

Budapestnek rengeteg rejtett kincse van, ilyen például a Zuglóban található Japánkert is, mely igazi nyugalom szigete a városi forgatagban.

A kert érdekessége, hogy a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarában található és nem most nyitotta meg először kapuit, hiszen már a múlt század közepén megalapították, ráadásul ez volt az ország első japánkertje.

A tankertet nemrégiben közadakozásból újították fel, csinosították ki, így ennek köszönhetően tudta megnyitni kapuit újra a nagyközönség előtt is.

A kert teljes területe meglehetősen nagy, és a japánkert mellett többféle fenyőt, kaktuszokat, bambuszt is láthatunk a séta alatt. A terület igazi nyugodt és hűs hely, ami bármikor feltölt, ha picit elmenekülnél a város zajától.

A kertet hétköznapokon 8-20 óra között, valamint hétvégén 8-16 óra között lehet látogatni. A belépőjegyet az iskola portáján van lehetőség megvásárolni, felnőtteknek 500 forintba, gyerekeknek pedig 300 forintba kerül ez.

Annak köszönhetően, hogy nem központi helyen van, ha egy kis nyugalomra, természetközelségre vágysz, mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Képek: saját fotók.