fbpx

Banksy híres patkányaival hívta fel a figyelmet a maszkviselés fontosságára

A világ leghíresebb utcai művésze most egy londoni metrókocsi belsejére pingálta fel ikonikusnak számító patkányait, akik mind egytől egyig maszkokkal küzdenek.

Banksy metró fertőtlenítő szakembernek adta ki magát, így tudott zavartalanul alkotni a kocsi belsejében. A graffitik, amely az If You Don’t Mask, You Don’t Get címet, vagyis Ha nem viselsz maszkot, akkor nem érted címet viselik, Banksy emblematikus patkányait ábrázolják, melyek mind maszkjaikkal szenvedve pózolnak, vagy éppen hatalmasat tüsszentenek a világba.

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról, a „szigorú graffiti-ellenes szabályzatukra” hivatkozva, de a művész már feltöltött az egészről egy videót Instagram oldalára, így az üzenet szerencsére megmaradt. Sőt a videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt eddig, de most már ismét kint jár és (remélhetőleg) tovább alkot.

Mint itthon is, úgy a londoni metrón is kötelező a maszkviselés az utasok számára. A közlekedési vállalat pedig annak ellenére, hogy eltüntette a rajzokat, elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték, szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre biztató művet.

Nyitókép forrása: Pixabay