Ha nincs kedved az élesztővel bíbelődni, de minden vágyad egy igazi sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos, akkor ne keress tovább, ez a neked való recept!
Ebben a receptben pont az a jó, hogy az élesztős változattal ellentétben szempillantás alatt elkészül. Elég csak összekeverni a hozzávalókat és már mehet is bele a forró olajba és már el is készült az isteni lángos. Természetesen ehhez is ugyanúgy jól megy a sajt és a tejföl, jó fokhagymásan.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál joghurt
- 2 dl víz
Elkészítés:
Szitáljuk le a lisztet, hogy finomabb legyen, majd mehet bele a sütőpor és a só. Öntsük hozzá az olajat, a joghurtot, majd részletekben a vizet. Jó alaposan össze kell dolgozni a tésztát, majd lisztes kézzel apró gömböket kell szaggatni belőle és szépen kilapítagni őket.
Forrósítsuk fel a bőséges olajat, majd ha elég forró már mehetnek bele egyesével a lángoskák. Ha mindkét oldaluk aranybarna, akkor mehetnek egy konyhai papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Amin kisült az összes, készülhetnek is a különböző lángos-variációk. Jó étvágyat hozzá!