fbpx

Modellek helyett bárányok szerepelnek az augusztusi brit Vogue címlapján

Martin Parr fotóművész a klasszikus címlaplányok helyett most a vidéki romantikus tájat választotta témájául az augusztusi Vogue címlapfotózására.

A brit Vogue magazin 2020 augusztusi számának címlapját Martin Parr fotós akkor készítette, amikor a skót felföldön Aberdeenből Speysidebe kocsikázott. Az idilli tájban pedig észrevett egy csapat bárányt, akik annyira megragadták figyelmét, hogy félbehagyva kocsikázását elkezdett fotózni. A háttérben fehér vattafelhők úsztak, a birkák pedig szinte modellt álltak a kattogó fényképezőgép hallatán, így egy nyugodt hangulatú fotósorozat készült, mely többletjelentéssel bír.

Az egyik fekete birka ugyanis egy kisebb szikla tetején áll, magasabban, mint fehér társai. Ez a Black Lives Matter mozgalom jegyében készült kép pedig annyira lenyűgözte a Vogue főszerkesztőjét, hogy rögtön címlapra is tette.

„Nagyon kevés alkalommal működik valami ilyen egyszerűen, mint ez a pillanat” – nyilatkozta a fotós.

Martin Parr fotós eredetileg különleges portréfotói által vált híressé, ám a koronavírus okozta kényszerleállásnak köszönhetően nem talált eddig magának olyan témát, amit szívesen fotózna. Nincsenek ugyanis fesztiválok vagy több ezres tömegesemények, így a fotós kénytelen volt visszanyúlni a természethez és vidéki életképeket megörökíteni.

Photo by Charisse Kenion on Unsplash