fbpx

Most akár Te is elnevezheted Kolodko legfrissebb alkotását!

Kolodko Mihály gerillaszobrász három minialkotást készített Veszprém számára, melyekre egy névadó szavazást hirdetett a megrendelő A1-Sped Kft.

A szállítmányozó cég Facebook posztja szerint a szavazás július 17.-én délután fogja kezdetét venni, mely a három Kolodko miniszobor nevéről fog majd dönteni. Az első szobor, a veszprémi vár Őre már megkezdte szolgálatát a veszprémi vár bejáratánál, a Hősök kapujánál.

Mint írták a vár őr „a koronaőrök egyenruháját büszkén viseli, kis ládikáját féltve őrzi. Hithű hazafi, fegyelmezett és nagyon éber. Kicsit mogorva, de hatalmas szíve van.” Az alkotás Veszprém történelmének állít emléket, hiszen ide menekítették a Szent Koronát a koronaőrök 1944. novemberében a II. Világháború pusztítása elől.

A három miniszobor több veszprémi történelmi eseményt, történetet kíván megörökíteni, mely a törökkori harcoktól az I. Világháborún át a II. Világháborúig szélesen mozog. A szállítmányozó cég mindegyik szobrocska elnevezésre kiírta a névadó pályázatát, az ötleteket a [email protected] e-mail címre várják.

„Szeretnénk mindhárom szobor esetében, hogy Ti nevezzétek el a mini alkotásokat, így várjuk a névjavaslatokat, jelen esetben az Őrünkre, amely keresztnév, becenév is lehet és jó lenne, ha köthető lenne az alkotáshoz, annak tartalmához. Üzenetben vagy a [email protected] e-mail címre várjuk az ötletes neveket, esetleg indoklással. Ezt követően kiválasztásra kerül pár név és itt a facebookon szavazás által lesznek nevesítve az alkotások.” – áll a hivatalos posztban.

Nyitókép forrása: Pixabay