fbpx

60 magyar színésznővel elevenedik meg Hitchcock egyik leghíresebb jelenete

Idén 60 éves Alfred Hitchcock Psycho című legendás filmje, ez alkalomból pedig az Örkény Színházban újraforog a híres zuhanyzós jelenet.

Végh Vozó Zoltán sorozatrendező ötlete alapján, majd vezetésével és persze 60 csodálatos magyar színésznő segítségével méltán ünnepeljük hazánkban is a kultikus jelenetet. Olyan művésznők vállalták el a felkérést, mint Hámori Gabriella, Péterfy Bori, Trokán Nóra, Pásztor Erzsi és Szulák Andrea.

A rendező egyébként hatalmas Hitchcock rajongó, így igazából az évforduló adta magát. Ilyenkor ezt ki kell használni, és valamit alkotni.

A forgatási helyszínt az Örkény Színház stúdiója biztosítja, ahol felállították a híres zuhanyzó díszletét, a vizet pedig slaggal biztosítják. A színésznők pedig igazából egy felfújt gyerekmedencében ácsorogva alakítják tökéletesen a karaktert. A jelenet forgatása így vagy úgy, de mindenkinek szerelem-projekt. Van, akinek valóban maga a film miatt, van akinek pedig azért, mert a járvány miatti szünet után végre újra játszhat.

Hitchcock eredeti jelenete alig pár perces és 60 snittből áll, a magyar verzióban pedig így, minden snittben más színésznő tűnik fel majd. Az eredeti filmben ezt a jelenetet 7 napig forgatták, 70 kameraállásból vették fe. Ráadásul ez az első film, melyben a főszereplő az alkotás felénél gyilkosság áldozata lesz.

Mi nagyon kíváncsian várjuk az eredményt, melyet ebben a hónapban láthatunk is.

Fotó forrás: Jakob Owens – Unsplash