Imádok mindent, ami csokis és emellett a levendulást is. Na és ha már itt a szezonja, sok szép csokorral szedtem is, szorgosan szárítottam, akkor úgy gondoltam itt az ideje a jól bevált brownie receptet feldobni egy kis levendulával.
Hozzávalók:
- 150 g étcsoki
- 75 g vaj
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 tk szárított levendulavirág

Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett (figyeljünk, hogy a fenti edény alja ne érjen bele a vízbe, hisz úgy odaéghet a csoki) összeolvasztjuk és összekeverjük, míg egységes massza nem lesz belőle. Levesszük a vízgőzről és hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat, majd apránként a lisztet és végül belekeverjük a szárított levendula virágját.
Egy kb. 20 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk és lisztezünk. Ebbe kanalazzuk a masszát, majd hideg sütőbe tesszük. 200 fokra állítjuk a sütőt és 10 percig sütjük. Ha ragadós a közepe és ropogós a kérge, akkor tökéletes.
A recept szuperül funkcionál levendula hozzáadása nélkül is, így meg is kapod a legalapabb brownie receptet, melyet tovább variálhatsz. Jöhet rá a nyári melegben egy adagnyi fagyi is.
Kellemes nassolást!
Képek forrása: Kicsid Ingrid tulajdona.