fbpx

Egy héttagú rókacsalád mindennap felkereste ennek a férfinak a kertjét

Shawn Davis először nem is hitt a szemének, amikor meglátta kertjében játszadozó rókacsaládot.

Még májusban, a koronavírus közepén egy nagyon érdekes eset történt meg egy férfival és a családjával az Egyesült Államokbeli Illinois-ban. Shawn Davis családi házának a kertjét ugyanis napi szinten felkereste egy héttagú rókacsalád. Először csak két rókakölyök bukkant fel a teraszon, de őket hamar követték a többiek is.

„Nagyon meglepődtünk, amikor először megláttuk a fiatal rókákat, hiszen eddig ilyen sosem történt velünk. Illinois egyik elég beépített részén lakunk, tele vagyunk szomszédokkal, így nagyon meglepő az egész eset” – árulta el Shawn a Bored Panda online magazinnak. Majd hozzátette, hogy miután a két fiatal róka rájött, hogy egy biztonságos és szórakoztató helyet talált maguknak a kikapcsolódáshoz, gyorsan rendszeres látogatóivá váltak Shawn hátsó kertjének. „Az első nap után egyre több és több róka tűnt fel a kertünkben. Az anya és öt kicsinye gyakran meglátogatott minket, az apa csak ritkán tűnt fel.”

A 7 tagú rókacsalád a kertben.

Shawn és családja éppen annyira izgatottak voltak a rókák látogatása miatt, mint valószínűleg maguk a rókacsalád voltak. A járvány ideje alatt, amikor olyan sok időt töltöttünk otthon, nagyszerű szórakozás volt a feleségem és a lányom számára is a rókák felbukkanása. Jó volt látni, ahogyan felnőnek és játszanak! Fogalmunk sem volt mennyire játékosak tudnak lenni ezek az állatok” – tette hozzá Shawn.

I put together a few highlights of our backyard fox family from over the last couple of months. Also, happy 4th all!

Opublikowany przez Shawna Davisa Sobota, 4 lipca 2020

Mivel a fiatalabb rókák egyre inkább függetlenebbé váltak, így a rókacsalád látogatása is ritkábbá vált. Shawn és családja azonban reméli, hogy a rókák jövőre visszatérnek. „Most már csak néha egyet vagy kettőt látunk a kertben. Szomszédaink azt mondták, hogy előzőn nyáron láttak ők is rókákat, de soha nem olyan sokat, mint ebben az évben. Remélhetőleg jövőre visszatérnek majd hozzánk a családjukkal!” – fejezte be Shawn a nem mindennapi történetét.

Képek és videók forrása: Shawn Davis Facebook oldala.