fbpx

Egy héttagú rókacsalád mindennap felkereste ennek a férfinak a kertjét

Shawn Davis először nem is hitt a szemének, amikor meglátta kertjében játszadozó rókacsaládot.

Még májusban, a koronavírus közepén egy nagyon érdekes eset történt meg egy férfival és a családjával az Egyesült Államokbeli Illinois-ban. Shawn Davis családi házának a kertjét ugyanis napi szinten felkereste egy héttagú rókacsalád. Először csak két rókakölyök bukkant fel a teraszon, de őket hamar követték a többiek is.

„Nagyon meglepődtünk, amikor először megláttuk a fiatal rókákat, hiszen eddig ilyen sosem történt velünk. Illinois egyik elég beépített részén lakunk, tele vagyunk szomszédokkal, így nagyon meglepő az egész eset” – árulta el Shawn a Bored Panda online magazinnak. Majd hozzátette, hogy miután a két fiatal róka rájött, hogy egy biztonságos és szórakoztató helyet talált maguknak a kikapcsolódáshoz, gyorsan rendszeres látogatóivá váltak Shawn hátsó kertjének. Shawn és családja éppen annyira izgatottak voltak a rókák látogatása miatt, mint valószínűleg maguk a rókacsalád voltak.

Mivel a fiatalabb rókák egyre inkább függetlenebbé váltak, így a rókacsalád látogatása is ritkábbá vált. Shawn és családja azonban reméli, hogy a rókák jövőre visszatérnek.

Videó forrása: Shawn Davis Facebook oldala.

Nyitókép forrása: Photo by Scott Walsh on Unsplash