fbpx

Franciaország egyik legszebb botanikus kertjébe költöztek Jean Jullien vidám szobrai

A híres párizsi művész Jean Jullien színes és vidám karakterei ellepték a Nantes-i botanikuskertet.

Nemcsak a franciák, de a turisták körében is igen népszerű kirándulóhelynek számít a Nantes kisvárosban található Jardin des Plantes botanikus kert, melynek alapterülete 7 hektár és nagyjából 50 000 virágnak és növénynek ad otthont. Az itt megrendezett Le Voyage De Nantes művészeti fesztivál szerves részeként Jean Jullien párizsi szobrász saját, Filili Viridi nevű kiállítást is megrendezte.

Az elkészült játékos karakterek mind hatalmasra sikerültek, a legmagasabb közülük több mint 8 méteres. Egyelőre négy mókás installációból áll a kiállítás, ám a művész ezt idén ősszel még legalább egy tucat karakter hozzáadásával tervezi kibővíteni. A színes szobrok mind hajlított fémlemezből és poliuretánhabból készültek.

Hatalmas ölelés

A kert egyik fás részén három alakból álló, gumiszerű, hosszúkás karok fonódnak egymásba, melyek egy sor fát ölelnek át.

Lóg a keze-lába

Míg egy másik részen egy hatalmas kék szobor keze úgy van kialakítva, hogy az éppen a földet gereblyézi vele.

Hason fekvő vízköpő

Egy nyolc méter hosszú rózsaszínű karakter nyugodtan lebeg a park egyik tavában és vizet köp a szájából egyfajta különleges szökőkútként.

A természet körülölel

Végül pedig egy narancssárga figura mászkál vidáman a kert területén, miközben egy hosszú növényfátyol nőtte be a hátát borostyánból.

A művészeti fesztivált egyébként minden évben megrendezik a Nantesban, melynek keretében lehetőségük van a helyi tehetséges művészek megcsillogtatniuk a kreativitásukat a város nyilvános helyein. Idén a fesztivál a megszokottól eltérően egy hónappal később augusztus 8. és szeptember 27. között lesz majd látogatható.