fbpx

Megérkezett Murakami új novelláskötete

A japán bestsellerszerző legújabb kötete, mely egy novellagyűjtemény a napokban jelent meg Japánban.

A mű angolul First Person Singular címet viseli és 8 történetet mesél el. Az olvasmányok nagy részét már volt lehetőségük a japán olvasóknak megismerni, hiszen egy japán irodalmi lapban már közzétették őket 2018 és az idei év között. A 8 mű között szerepel olyan is, melyet a New Yorker amerikai magazin publikált.

A fordítóknak nem lesz könnyű dolguk, amikor a könyvön dolgoznak, hiszen ez a kötet is egyedi elbeszélésű, akárcsak Murakami többi írása és egyes szám első személyben íródott. A tervek szerint angol nyelven jövő év tavaszán jelenik meg a könyv, reméljük mihamarabb magyarul is olvasható lesz majd.

A japán íróról érdemes tudni, hogy már több mint 40 éve alkot és éppen tavaly ünnepelte ezt a kerek évfordulót. Ekkor Tokióban felolvasóestet tartott, mely legfőképpen azért volt nagyon érdekes neki és a közönsége számára egyaránt, mert Murakami Haruki 25 évvel korábban állt legutóbb közönség előtt.

Murakamit imádják az olvasók, több világhírű könyve is van, a legelső 1979-ben jelent meg Hallgasd a szél dalát! címmel, mellyel be is zsebelt egy díjat, így az író már pályája kezdetén komoly elismerésben részesült. Azóta pedig a díjak palettája tovább bővült, népszerűsége pedig töretlen. Alkotásait eddig több mint 50 nyelvre fordították le és több milliós könyveladással büszkélkedhet az író.

Izgatottan várjuk a legújabb mű magyar megjelenését!

Nyitókép forrása: Photo by Alejandro Barba on Unsplash