fbpx

Nézz körül virtuálisan a New York-i Közkönyvtár épületében!

Egyedülálló lehetőségként most otthonunk kényelméből járhatjuk be egy virtuális séta keretén belül a világ egyik leghíresebb könyvtárát.

A New York-i Közkönyvtár ikonikus épületét még az is ismeri, aki egyébként sosem járt a Nagy Almában. Olyan klasszikus mozifilmek jelenetei forogtak itt, mint a Szellemirtók, vagy a Szex és New York örök szinglijének, Carrie Bradshawnak az esküvője, de itt olvasgatott maga Audrey Hepburn is az Álom luxuskivitel című film forgatásakor.

A koronavírus miatt azonban élőben sajnos még mindig nincs lehetőségünk meglátogatni ezt a híres épületet, épp ezért is döntöttek úgy a Közkönyvtár vezetői, hogy itt az ideje online is elérhetővé tenni egy virtuális idegenvezetés keretein belül az épületet. A narrátorok, akik a videó alatt hallhatóak mind történészek, akik a páratlan épület minden egyes apró titkát felfedik előttünk. A túra során láthatjuk a könyvtár minden egyes részletét, de olyan helyiségekbe is elkalauzolnak minket most, ahová egyébként élőben nem lenne lehetőségünk belépni. Ilyen például a könyvespolcokkal teli raktár és a meghitt olvasósarkok. Az eredeti Micimackót is láthatjuk a túra során, mely Alan Alexander Milne meséjét ihlette, de az emblematikus olvasóterembe is van lehetőségünk online beülni.

Nyitókép forrása: Pexels