fbpx

Pihend magad kreatívvá Jane Austen egykori otthonában

A legendás írónő egykori otthona bárki számára elérhető az Airbnb portálon.

A könyvimádók egy valódi időutazásban vehetnek részt, ha megszállnak ebben a bájos, két hálószobás házban Bath-ban, Anglia egyik kisvárosában. A műalkotásokkal és bohém dekorációkkal teli egyedülálló otthon már önmagában is egy igazi jó fogás az Airbnb-n, azonban a tény, hogy ebben a lakásban nem más élt, mint Jane Austen, felbecsülhetetlen. Az írónő 1801 és 1805 között élt itt a családjával, sőt állítólag itt kezdte elkezdeni a The Watsons – egy korai (és be nem befejezett) regényét.

Forrás: Airbnb

A vintage részletek tökéletes illeszkednek a modern kényelemmel, beleértve a jól felszerelt konyhát, síkképernyős televíziókat és fűtött törülközőtartókat.

„Antik bútorokkal van berendezve a ház, melyek közül néhány már generációkon át a családunkban vannak, így egy egyedülálló történelmi kikapcsolódást nyújtunk” – írja Maxwell, a lakás házigazdája az Airbnb-n.

Forrás: Airbnb

A történelem kedvelőitől és az írónő rajongóitól kezdve, a klasszikus irodalom lelkes olvasóin át szinte mindenkire inspirálóan hat ez a műalkotásokkal és a mókás terekkel teli, kék árnyalatú ház. Az árak jelenleg 213 dollárbál kezdődnek éjszakánként, ami körülbelül 57 ezer forintnak felelne meg. Ez pedig valljuk be, egyáltalán nem rossz ár ahhoz, hogy úgy élhessünk akár egy napig is, mint a történelem egyik leghíresebb szerzője.