fbpx

Ifj. Barack Hussein Obama amerikai jogász és politikus, az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke, augusztus 4-én ünnepli 59. születésnapját. Ennek a jeles napnak a kapcsán összeszedtünk 5 olyan inspiráló idézetet tőle, melyek még a legrosszabb napjainkon is motiválóan hathatnak ránk.

„A változás nem jön el, ha másokra vagy egy alkalmasabb időpontra várunk. Mi magunk vagyunk azok, akikre eddig vártunk. Mi magunk vagyunk a változás, amelyet keresünk.”

„A jövőt nem ismerhetjük ugyan, de a szelek az embert mindig a haladás irányába fújják.”

„Ne hagyjuk, hogy a félelem elhomályosítsa az ítélőképességünket!”

Embed from Getty Images

„A válság az emberségünk szakítópróbája – vagy engedünk a gyanakvásunknak és a félelmeinknek és falakat húzunk fel, vagy a másik emberben saját magunkat látjuk viszont.”

„Megtanultam, hogy a világ brutális, kiszámíthatatlan, gyakran kegyetlen. A nagyszüleim nem ismerték ezt a világot, így értelmetlennek találtam olyan kérdésekkel nyugtalanítani őket, amikre úgysem tudják a választ. Amikor anyám hazajött a munkából, néha elmeséltem neki, miket láttam, hallottam, ő pedig simogatta a homlokom, hallgatott figyelmesen, megpróbálta nekem tisztázni ezeket a dolgokat… az ő hangja, a keze érintése jelentette nekem a biztonságot.”

Nyitókép forrása: History in HD on Unsplash