fbpx

Ania Hobson olajfestményei a modernkori nőt ünneplik

Ania Hobson a kortárs festészet emelkedő csillaga most szeptemberben debütál egy önálló kiállítással Londonban, mely az erős és független nőkről fog szólni.

A Catto Galéria kiállítása során a munkaruhába és vastag csizmába öltöztetett modern női karakterek kerülnek középpontba, akiket gyakran Ania maga hívott meg a galériájába és festett le.

„A portréinak olyan megkapó ereje van, mely a tudatos nőkhöz közvetlenül szól” – nyilatkozta Ania festményeiről a galéria. Érdekes módon Ania arra törekszik, hogy elkerülje a tökéletességet, ehelyett inkább a figurák eltúlzását részesíti előnyben, és engedi, hogy az érzelmei és a tapasztalatai egyengessék útját a festés során.

„Szeretem a képeimmel ünnepelni a mai nőket, de elkerülöm a sztereotípikusan nőies festést” – mondja Ania. „A nők művészei áttörésének és elismertté válásának azért éljük most a fénykorát, mert azt és ahogy csinálunk, amit szeretnék, és örülök, hogy a részese lehetek ennek a mozgalomnak. Nem könnyű egy férfiak uralta világban megmutatni magam, de segíteni akarok abban, hogy a nőket valóban erősnek és világmegváltó lényekként ábrázoljuk.”

A jól ismert lengyel festő, Edward Trojanowski unokája, Ania már korán elkezdett festeni. A kelet-angliai művész képzőművészeti diplomát szerzett a Suffolki Egyetemen 2011-ben. Ezután a londoni Princes Drawing School-ban és az olaszországi Firenze Művészeti Akadémián folytatta tanulmányait. 2019. évi Velencei Biennálén meghívták, mint kiállítót, a Személyes Szerkezetek – Identitások című csoportos kiállítás részeként.

A mostani kiállítása a londoni Hampsteadban található Catto galériában látható, mely szeptember 5-én kezdődik és 23-ig tart. Ania Hobsonról további információt a www.aniahobson.com oldalon találhattok.

Nyitókép forrása: Photo by russn_fckr on Unsplash