fbpx

Palackba zárt nyár – Levendulaszörp recept

Nekem nagy kedvencem a levendula, imádom a virág látványát, az illatát és amióta először kóstoltam szörp formájában, azóta az egyik kedvenc italom is lett. A nyár elengedhetetlen részévé vált számomra a házi készítésű levendulaszörp, melyből néhány üveggel el is lehet tenni télre, így bármikor visszarepülhetünk egy kicsit a nyárba.

Íme az én receptem:

Hozzávalók:

  • 1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág
  • 4 db citrom
  • 1 kg cukor

Elkészítés:

A citromot mosd meg, majd tisztítsd meg a héjától, jelen receptben, csak a gyümölcshúsra lesz szükség. A fehér részt minél jobban próbáld eltávolítani, ezután vágd apró darabokra, majd tedd egy fazékba, önts rá egy liter vizet, ezután kezd el főzni. Amikor már meleg a víz, add hozzá a cukrot és készíts belőle szirupot.

Amikor már szirupsűrűségű az egész, vedd le a tűzről és adj hozzá egy csészényi mosott, szárított levendulavirágot. Hagyd néhány órát állni, nagyjából 2 óra alatt finom, levendulás lesz.

Ezután szűrd le, majd forrald fel, forrón töltsd üvegekbe ezután pedig tedd száraz dunsztba (takard be konyharuhával, hogy meleg helyen legyen) így lesz tökéletes.

Egészségedre! 🙂

Fotók: Kicsid Ingrid tulajdona