fbpx

Zerina Akers a stylist, aki stílusikonná változtatta Beyoncét

Zerina Akers stylist karrierje új magaslatokba lépett Beyoncé Black Is King című albuma kiadásával. Hihetetlen, de Beyoncé több tucat ruhát cserél 85 perc alatt és a pazar couture ruháktól kezdve az egyedi darabokig, mindet Zerina Akers és csapata válogatta ki neki.

Maga a Black Is King vizuális album elkészítése több mint egy évig tartott, így a stylist napirendje félelmetes tempót követelt tőle. Azonban a világ egyik legnagyobb művészével való együttműködés kihívásokkal is jár, például új módszerek megtalálásával és a határok feszegetésével. Az identitás, az eredetiség és a vágy, hogy a végeredmény olyan legyen, mely a kultúra és a történelem sávjain átpörgető narratívát tud életre kelteni csupán a megjelenéssel. „Nemcsak a szépséget találom meg a mindennapi életben, hanem a fekete kultúra eleganciáját és eredetiségét is, mely a spiritualitás révén jön elő, és az előtt tiszteleg, ami minket körülvesz, színt adva mindennek… Szeretem kicsavarni az alapokat és új értelmet adni dolgoknak” nyilatkozta Zerina. „Olyan nyomot akartam hagyni, mely a fekete közönségen is túlmutat” – folytatta.

Az elmúlt hat évben sytlistként hatalmasat fejlődött Zarina karrierje és ez mind a Beyoncéval közös munkának köszönhető. Zarina pontosan tudja mit miért csinál és tökéletesen megbirkózik azzal a nyomással és elvárással, ami felé irányul. „Szeretném erősíteni a fiatal tehetségeket, függetlenül attól, hogy végzett dizájnerek-e, vagy nem tudtak iskolába járni, de mégis arra törekszenek, hogy alkossanak. Igyekszek mindent megtenni, hogy őket is reprezentáljam a munkám során” – magyarázta Zerina. Ezért is indította el nemrégiben a Black Owned Everything digitális platformot, mely kiemeli a fekete alkotókat a világ minden tájáról.

Zerina hat évvel ezelőtt ismerkedett meg Beyoncéval, aki akkoriban egy napi stylistot keresett, aki segít neki kiválasztani, hogy mit vegyen fel. Akkoriban még New York-ban éltek, de azóta már átköltöztek Los Angelesbe. Azonban a stylist kitartása és ereje nem hagyta figyelmen kívül az énekesnőt sem, aki egyre nagyobb projekteket bízott rá, mint a videóklipek ruháinak kiválasztása. „Beyoncéval együtt dolgozni néha elég frusztráló. De ő nagyon menő és igazán nyitott, pont emiatt is képes minket olyan irányba elmozdítani, amiről mi sem hittük volna, hogy lehetséges. Azok az apró és abban a percben lehetetlennek tűnő kérései pedig mindig kifizetősnek a projekt végén” – árulta el Zerina.

Képek forrása: Zerina Akers stylist összeállításai Beyoncé Black Is King című vizuális albumában.