fbpx

„Csinálnunk kell valamit! Valami nagyot!” – 51 éves lett Matthew Perry!

Itt egy újabb Jóbarát születésnapja, hiszen a mai napon ünnepli Matthew Perry az 51. születésnapját! Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen írással is gondoljunk ma a mi egyetlen Chandler Muriel Bingünkre. Olvasd szeretettel azt, ami ebből lett!

Nagyon sokáig nem volt kedvenc karakterem a fiúk közül a Jóbarátokban, ám minél többször látom a sorozatot és ahogy felnőtt lettem, így most már egész más értékek szerint “rangsorolom” a szereplőket. Ennek hatására nem is olyan régóta, de most már tudom, hogy Chandler karakterét másképp imádom, mint a többiekét.

A sorozatban mindenki meglehetősen nagy változáson megy keresztül a 10 évad leforgása alatt, nem kivétel ez alól Chandler sem. Valahogy azt látva, hogy milyen az elején (imádnivaló és vicces), majd később hogy milyenek együtt, egy csapatként Monicával, valami lenyűgöző számomra. Látjuk, hogy ők a hétköznapi páros, ahol nem mindig tökéletes minden nap, azonban a szerelem, a szeretet és a szövetség a legerősebb. Emellett pedig Joeyval való barátságáról sem szabad megfeledkezni. Hiába van párhuzamosan ott például Rachel és Monica láthatóan picit erősebb baráti szála, mégsem körözik le a Joey-Chandler párost.

Egy szó mint száz: Imádom Chandlert!

Természetesen Matthew Perry-t is, aki nélkül nem lett volna olyan a karakter, mint amilyen. Rengeteg poént hozott egy-egy jelenet is, úgy hogy a szövegkönyvben nem volt benne, de  Matthew improvizált és milyen jól tette. Neki köszönhetjük azt is, hogy beszervezte a sorozatba Bruce Willist, akivel a Bérgyilkos a szomszédomban együtt forgatott, majd egy elbukott fogadás miatt végül ingyen szerepelt a sorozatban. Matthew számára nagyon fontosak voltak a jól megírt poénok, hiszen imádja nevettetni a közönséget.

Nézzünk meg 4 felejthetetlen jelenetet Chandlertől:

„Kitartott férfi vagyok”

Chandler és a titkok

London, Baby!

Amikor Monica és Chandler még nem volt együtt…

Végül útravalónak egy biztató gondolat Chandlertől:

Joey: „Mindenki csinál valamit.”

Chandler: „Mi meg csak itt ülünk. Ha meghalnék, az emberek csak onnan tudnák, hogy éltem, hogy a seggem nyoma itt maradt ezen a fotelon… Csinálnunk kell valamit! Valami nagyot!”

Nyitókép forrása:

Nikhita [email protected]