fbpx

Martin Scorsese lett Mundruczó Kornél új filmjének a producere!

Mundruczó Kornél, a Szép napok és a Jupiter holdja című filmek rendezője elérte azt, amiről sok rendező csak álmodni mer!

Legújabb produkcióját, a készülőben lévő amerikai-kanadai drámát, Pieces of a Woman című filmet ugyanis máris felkarolta a világ egyik legnagyobb filmrendezője, Martin Scorsese.

A The Playlist online portál értesülései szerint a legendás rendező vezető producerként csatlakozott a Pieces of a Woman stábjához. Martin Scorsese, aki gyakran szokott produceri minőségben is részt venni filmek vagy éppen sorozatok készítésében, így nyilatkozott Mundruczó Kornél drámájáról:

„Hatalmas szerencse, ha az ember olyan filmet lát, ami meglepi őt. Számomra kiváltság az, ha segíthetek egy ilyen alkotásnak abban, hogy eljusson a lehető legszélesebb közönséghez, amit csak megérdemel. A Pieces of a Woman című filmdráma számomra egy igen mély és egyedi, megindító élmény volt.”

Természetesen Mundruczó Kornél is megszólalt Scorsese csatlakozásával kapcsolatban: „Amikor először találkoztam Martin Scorsese-vel és látta a Pieces of a Woman-t, az idő számomra megállt egy pillanatra. Elmondhatatlanul nagy elismerés az, ha a munkánkat olyasvalaki dicséri így, akinek a kisujjában van a filmkészítést.”

A Pieces of a Woman című film a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon (szeptember 2–10.) debütál majd, de Torontóban is vetíteni fogják majd (szeptember 10–20.). A film főszereplői Shia LaBeouf és Vanessa Kirby, akik egy házaspárt alakítanak. A sztori szerint éppen a szülővé válás küszöbén állnak, ám egy borzalmas tragédia történik az otthonszülés közben.

A film forgatókönyvét Mundruczó Kornél állandó alkotótársa, Wéber Kata írta, másik állandó alkotótársa, Jancsó Dávid pedig vágóként szerepel a stáblistán.

Nyitókép forrása: Photo by Edgar Colomba from Pexels