fbpx

Hollandia ad otthont az első autós művészeti kiállításnak

Ismerünk már autós mozit, autós koncertet és most jön a legújabb őrület, az autós művészeti kiállítások.

Egészen Rotterdamig kell ellátogatnunk, ha autónk kényelméből szeretnénk élvezni a képzőművészet páratlan alkotásait, azonban kijelenthetjük, hogy egészen új és egyedi élményben lesz részünk.

A Boijmans Van Beuningen Múzeum úgy gondolta, hogy biztonságossá kell tennie jelen helyzetben a múzeumlátogatást. A tavasszal megjelent koronavírus rengeteg területet érintett, ilyen a turizmus is, mely szinte teljesen megbénult. A múzeumok bezártak, a társadalom pedig elkezdett másképp létezni mint eddig, új dolgok váltak fontossá.

A kiállítást is ez ihlette, pontosabban az ember és a természet jelenlegi kapcsolata ebben az egyedi és kiszolgáltatott időszakban. Megmutatja, hogy mennyire nagy úr a természet és milyen sokszor vannak az emberek kiszolgáltatva akár a természetnek, akár egy járványnak.

fotó: Aad Hoogendoorn

Olyan művészektől láthatunk alkotásokat- akár kortárs alkotóktól is- mint Wieki Somers, Jim Shaw, Melanie Smith és Paul McCarthy.

Hogyan is kell elképzelni az autós kiállítást? Egy rotterdami arénában van lehetőség megtekinteni több mint 50, képernyőre kivetített remekművet. A csarnok minimálisan rendelkezik csak megvilágítással, az autók fényszórói azok, amik igazán megvilágítják a műveket.

A kiállítás 3 héten át látogatható, a különleges projekt ekkor ér véget.

Nyitókép: Aad Hoogendoorn