fbpx

Ilyen az, amikor a koronavírus elleni maszk a művészet középpontja lesz

Avagy Tatsuya Tanaka mesés miniatűr világban mutatta meg mire másra jó még egy orvosi maszk.

Tanaka Tatsuya japán művész csaknem egy évtizede minden egyes napot miniatűr jelenetek készítésével tölti el. Ezek a mindennapi tárgyakból és apró figurákból álló jelentek kapnak főszerepet a művész életében. A jelenleg is folyamatban lévő Miniatűr naptár-sorozatában a pici személyek olyan miniatűr világokban pózolnak, ahol a brokkoli egy fa, egy hüvelykujj egy asztal, a rizsgolyók pedig hegyek. A COVID-19 járvány óta azonban Tatsuya olyan tárgyak beépítése mellett dönt, amelyek tükrözik az „új normális” -at. Legfrissebb munkáiban az eldobható arcmaszkokat, a WC-papírt, valamint az egészség és a biztonság minden egyéb elemeit is beépítette a miniatűr szabadtéri kalandok jeleneteibe.

Az egyik képen például az eldobható maszk úszómedenceként szolgál; egy másikban pedig a csökkenő hosszúságú WC-papír sípályává alakul át. Tatsuya még versenyautót is készített hőmérőből, mégpedig úgy, hogy egyszerűen kerekeket adott hozzá. Nem számít a jelenet, a tehetséges művész munkái a bizonyíték arra, hogy a leghétköznapibb tárgyak is képesek izgalmas tájakká alakulni a megfelelő kezekben. Mi az édes alkotásainak célja? Egyszerűen annyi, hogy „egy kis élvezetet adjon hozzá a mindennapjaihoz”.

Görgess lefelé, hogy te is megcsodálhasd Tatsuya pandémiás témájú jeleneteit, valamint kövess be őt az Instagramon is, hogy minden nap új miniatűr tájat láthass.

Photo by Mika Baumeister on Unsplash