fbpx

Így élte volna a mindennapjait Barbie baba a Szovjetunióban

Lara Vychuzhanina orosz babafotós megmutatta, milyen lett volna, ha az amúgy fényűző életet élő babapár, Barbie és Ken a Szovjetunióba születik.

https://www.instagram.com/p/Bbj8WT3gMmD/

Lara Vychuzhanina egy egyedülálló babafotós, aki a Barbie babákat életszerű kompozíciókba állítja be, amitől az elkészült képek pont olyan hatást keltenek, mintha valódi embereket fényképezett volna. A fotós legutóbbi sorozatában Barbie-t és Kent egy klasszikus Szovjetunió stílusú lakásban ábrázolja, ahol minden részlet pontosan úgy néz ki, mint az akkori mindennapokban.

A fotós minden apró kis berendezési és használati tárgyat ő maga tervezett meg és gyártott le. A serpenyőktől kezdve a konyhabútorokon át mindent olyan arányosan tudott megalkotni, hogy a babák mellettük teljesen élethűnek tűnnek.

A fotósorozatban Barbie-t egy halvány rózsaszín fürdőköpenybe burkolózva látjuk, amint a konyhában ügyködve teregeti a család ruháit, majd Kennel beszélget az asztalnál a reggeli felett, vagy éppen a konyhapultnak támaszkodik és a kávéját hörpölgeti. Mindeközben Ken a Pravda kommunista újságot olvassa, Barbie édesanyja pedig kendővel a fején mosogat. A család cicája eközben a padlóról figyeli a történéseket.

Vychuzhanina egyébként imád Babrbie babákkal együtt dolgozni: „A babáknál nincsenek jobb modellek, ők az én hőseim. A babák sosem szeszélyesek, mindig hallgatnak rám, és ami a legjobb, hogy mindig jól néznek ki és sosem fáznak a hidegben. Szóval kijelenthető, hogy általában kellemes velük együtt dolgozni.” – nyilatkozta MyModernMet online portálnak.

https://www.instagram.com/p/Bbja75QA1wc/
https://www.instagram.com/p/BbgDxhzgDxT/
https://www.instagram.com/p/BblZQ-rAkpU/
https://www.instagram.com/p/BbmCTSzAYXE/
https://www.instagram.com/p/Bbm268NAbCH/

Nyitókép forrása: Photo by Refika İmge Günyaktı on Unsplash