fbpx

Neked mit jelent Budapest? Most elmesélheted 100 szóban!

Van egy jó történeted Budapestről? Add be 100 szóban szeptember 30-ig és szállj versenybe a 100 ezer forintos nyereményért!

A „100 szóban Budapest” történetíró pályázat, nem csak Budapestieknek szól, hanem bárkinek, akinek van egy jó története erről a városról. Nem szükséges sok és szigorú szabályoknak megfelelni a pályázat során, csupán a beküldött történeteknek legfeljebb 100 szóból kell állniuk és valamilyen módon Budapestről kell szólniuk. A legjobb történeteket idén Boncsér Sára Luca színésznő, Szabó Benedek zenész és Závada Péter költő választja majd ki. A nyertes műveket kortárs magyar grafikusok illusztrálják majd, ezekből pedig kiállítás is megrendezésre kerül majd. Sőt, a legjobb 100 írás megjelenik majd egy POKET kiskönyvben is. Érdekel hogyan vehetsz részt a versenyben? Görgess lejjebb!

Ki vehet részt a pályázaton?

A pályázaton részt vehet bárki, aki magyar nyelven meg tudjak fogalmazni maximum 100 szavas írását, kivéve a Mindspace munkatársait.

Kik olvassák el a beérkezett műveket?

A történetek előzsűrizésében a Fiatal Írok Szövetsége a partner. A legjobbak ezután kerülnek a zsűrihez, és ők döntenek arról, melyik a legjobb 100 történet, illetve melyik a legjobb 12. Az első három helyezettről és a legjobb 18 év alatti kategória győzteseit is ők választják ki. 2020-ban a zsűri tagjai: Boncsér Sára Luca, Szabó Benedek, Závada Péter.

Hol jelennek meg a történetek?

A döntős történetek különböző médiafelületeken és köztereken, valamint a díjátadón lesznek láthatóak. Az alkotások elérhetőek lesznek a honlapon, és a 100 legjobb történet egy POKET zsebkönyv formájában is megjelenik majd.

Hogy lehet jelentkezni?

A történeteket itt a www.100szobanbudapest.hu oldalon, a “Küldd el a történetedet!” menüpontra kattintva lehet beküldeni.