fbpx

Egy londoni dizájnstúdió megalkotta a mozizás jövőjét

A londoni székhelyű LAYER designstúdió nemcsak újragondolta, milyen lehet a szórakoztatóipar a koronavírus után, de meg is mutatta azt.

Az innovatív dizájnstúdió egy olyan üléssorozatot hozott létre, amely segít lecsillapítani a nyugtalan filmnézők kedvét a COVID-19 okozta szorongások miatt. A kényelmes ülések sorozata – melyet SEQUEL névre kereszteltek – fő célja, hogy hozzájáruljon a szórakoztatóipar reneszánszához a COVID-19 után.

Az ülések elsődleges funkciója a biztonság megőrzése, de a stúdió dizájnerei remélik, hogy ezt a módszert alkalmazni fogják majd az utazással és a kényelemmel kapcsolatos mindennapi tárgyak megalkotásakor is. A kedvünkre állítható ülések egymástól alapvetően távolabb helyezkednek el, és tartalmazzák a higiénia szempontjából optimális részleteket. A leendő mozilátogatók védelméről levehető matt védőképernyők és az ülést sterilizáló UV-C lámpák gondoskodnak, nem beszélve egy kis tárolóhelyről a lábaknál, amely személyes tárgyak tárolására szolgál. Az ülés szövetkárpitja (amely 3D-s kötött) hidrofób és antibakteriális rézszálakat tartalmaz, amelyeket úgy szőnek meg, hogy megakadályozzák a hasadékokban való kosz felhalmozódását. A SEQUEL egységek vékony kerete (melyek először tévesen tűnhetnek kényelmetlennek a nagyobb színházi ülésekhez képest) a LAYER Airbus üléseinek mintájára készültek, melyet úgy terveztek, hogy a különböző testtípusokat különböző módon támogassa.

A SEQUEL tartalmazza az összes mozinézéshez szükséges funkciót, beleértve a csúcsminőségű hangszórókat, a mozgatható kartámaszokat és a lapos tálcás asztalokat is. Vannak olyan LED-panelek is, amelyek az egyedi fejtámlákba vannak beépítve, és céljuk az ülésszámának kivilágítása. Az ülésekhez használt folttaszító anyag lehetővé teszi a mozidolgozóknak, hogy minden előadás után gyorsan kitakarítsák a tereket. Az ülések még a mozi esztétikai szempontjaihoz is tudnak igazodni, többek között olyan színválasztékkal, amelyet a Wes Anderson filmekben használt pasztell árnyalatok ihlettek.

Neked hogy tetszenek ezek a modernizált ülések?

Képek forrása: LAYER stúdió