fbpx

Less be ebbe a varázslatos portugál könyvesboltba, amely teljesen beillene a Harry Potter-filmek világába

Minden Harry Potter-rajongónak kötelező látnia ezt a csodálatos könyvesboltot!

A Portóban található Livraria Lello könyvesboltnál a Harry Potter.könyvimádók szebbet elképzelni sem tudnának. Nemcsak a Harry Potter regénysorozatban megismert Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolájára emlékeztet kísértetiesen ez a hely, de önmagában is gyönyörű látvány.

Photo by redcharlie on Unsplash

Állítólag a hasonlóság nem véletlen, hiszen a regények írója, J.K. Rowling 1991 és 1993 között Porto városában élt és rendszeres látogatója volt a nagy múltú, neogótikus stílusban épült, több mint 100 éves könyvesboltnak. A festett üveg mennyezettel, gyönyörű fafaragásokkal díszített lépcsős teremben csupán létrával férnek hozzá a könyvekhez, hiszen olyan magasan sorakoznak egymáson, de a legrégebbi és legritkább könyvek számára egy különtermet is kialakítottak az itt dolgozók.

Photo by Ivo Rainha on Unsplash

A turisták szerint a könyvesbolt kísértetiesen hasonlít a Harry Potter-ben bemutatott mágikus könyvesboltra, a Czikornyai és Patza-ára, ahol a mennyezetig érő polcokat zsúfolásig megtöltötték varázskönyvekkel. A könyvesboltba való belépődíj 3 euró, melyet a helyszínen le is vásárolhatják az ide érkezők. Érdekesség még, hogy a közeli egyetem diákjai gyakran megjelennek ebben a könyvesboltban fekete egyenruhájukban, ami szintén nagyon hasonlít a Roxfort diákjai által hordott talárokhoz.

Photo by L.Filipe C.Sousa on Unsplash
Photo by Diogo Brandao on Unsplash